Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Peter Cmorik prichádza s novou skladbou Dva prúdy riek

Peter Cmorik, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

K singlu stihol trojnásobný zlatý slávik a jeho kapela nakrútiť aj videoklip.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Peter Cmorik prichádza s novinkou v podobe skladby Dva prúdy riek. K singlu stihol trojnásobný zlatý slávik a jeho kapela nakrútiť aj videoklip.

„Hudbu zložil Martin Maxo Šrámek, ktorého som oslovil, aby mi skúsil napísať niečo, čo by mojej hudbe dodalo nový vietor, poskytlo nový pohľad na moju tvorbu. Poslal mi hudbu, ktorá sa mi hneď zapáčila, no napísať k nej text nebolo vôbec jednoduché. Maxo ju mal naspievanú v angličtine a dlho sme hľadali textára, ktorý by vedel napísať kvalitný slovenský text tak, aby v hudbe zostalo to isté frázovanie. Maxo napokon navrhol rapera Akalakyho, ktorý to zvládol podľa našich predstáv. Ja som mu nadhadzoval obsah, o čom by tá pieseň mala byť a on to podľa toho písal. Bol to niekoľkomesačný proces,“ uviedol spevák.

Nový singel už má aj netradičný, čiernobiely videoklip. Režíroval ho Laco Rychtárik. „Toto bola naša prvá spolupráca s Lacom. Už dávno som ho chcel osloviť, ale akosi nám to doteraz nevychádzalo. Ideu klipu vymyslel Laco, chcel to čiernobiele s kvalitnou kamerou. Spolupracovalo sa s ním výborne, verím, že to nebolo naposledy,“ uzatvára Peter Cmorik.

TASR informovala PR manažérka Eva Sládková.