Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Celú noc sa vybraní hostia zabávali na Plese v opere

Úderom gongu zahájila Ples v opere Sharleen Spiteri. Foto: Orange

Okrem zábavy má však aj charitatívny rozmer, výťažok poputuje do Detského kardiocentra.

V sobotu 12. januára sa hostia dočkali najočakávanejšej udalosti slovenského spoločenského života. Trinásty ročník Plesu v opere privítal 300 párov, ktoré neprišli len za zábavou, ale aj preto, aby podporili Detské kardiocentrum na bratislavských Kramároch.

Hneď v úvode si hostia vychutnali skvelý program. „Na tomto ročníku je pre mňa veľmi hodnotné to, že sa nám podarilo zabezpečiť účasť viacerých slovenských umelcov, ktorí aj napriek svojmu mladému veku prerazili v zahraničí. Spomeniem tenoristu Pavla Bršlíka, sopranistku Adrianu Kučerovú, huslového virtuóza Vladimíra Jablokova či sólistov Viedenského národného baletu,“ vyjadrila sa k programu šéfka Plesu v opere Andrea Cocherová.

Viac o programe Plesu v opere sa dozviete tu: Na Plese v opere bola zábava v plnom prúde

Ples v opere nie je grandiózny len svojou spoločenskou hodnotou, ale aj tou charitatívnou. „Sme veľmi radi, že hostia Plesu v opere si osvojili túto myšlienku pomoci, ktorú sme začali intenzívne šíriť minulý rok, kedy sme ich požiadali o zaplatenie vstupného vo výške 500 eur. Celý výťažok do posledného centu ide Nadácii Detského kardiocentra,“ hovorí Andrea Cocherová. Mnohí hostia však boli ešte štedrejší, minulý rok sa vyzbieralo 199 560 eur.



Detské kardiocentrum na bratislavských Kramároch je jediné svojho druhu na Slovensku, no aj napriek tomu existuje podľa slov doc. MUDr. Jozefa Mašuru, CSc, prednostu Kliniky detskej kardiológie, už 20 rokov v provizórnych podmienkach. „Získané financie sa jednoznačne využijú v rámci výstavby nového pavilónu Detského kardiocentra, na operačné sály, techniku a zariadenie a operačných sál,“ dodáva doc. MUDr. Jozefa Mašuru, CSc.