Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Polícia varuje fanúšikov H.Pottera, aby nekráčali po koľaji k viaduktu

Ilustračná snímka zo scény o čarodejníkovi Harrym Potterovi Foto: TASR/AP

Počet ľudí, ktorí kráčajú po trati ku Glenfinnanskému viaduktu na Škótskej vysočine, stúpa. V niekoľkých filmoch o H. Potterovi vidieť, ako Rokfortský expres uháňa cez tento viadukt.

Londýn 19. mája (TASR) - Britská polícia varovala dnes fanúšikov Harryho Pottera, aby sa nevystavovali nebezpečenstvu a nekráčali po používanej železničnej trati smerujúcej ku škótskemu viaduktu, slávnemu z filmovej série o tomto čarodejníkovi.

Britská dopravná polícia uviedla, že počet ľudí, ktorí kráčajú po železničnej trati ku Glenfinnanskému viaduktu na Škótskej vysočine, stúpa. V niekoľkých filmoch o Harrym Potterovi vidieť, ako Rokfortský expres uháňa cez tento viadukt a vyfukuje dym.

Policajný seržant Kevin Lawrence vyhlásil, že mnohí turisti nasadnú na turistický vlak s rušňom na parný pohon, prevezú sa cez malebný viktoriánsky most s 21 oblúkmi a potom niektorí kráčajú späť po trati a fotografujú si scenériu.

Seržant zdôraznil: "Chcem každému pripomenúť, že sme iba muklovia, a ak napriek zákazu vstúpite na koľajnice a zachytí vás vlak, následky môžu by mimoriadne vážne a možno až smrteľné."