Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Pred odchodom na OH 2012 si overte pravosť rezervovaného ubytovania

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pri platbe za ubytovanie nikdy neplaťte v hotovosti, najbezpečnejšie je platiť kreditnou kartou, odporúča polícia.

Bratislava 23. mája (TASR) - Ak sa chystáte navštíviť v tomto roku počas olympijských hier (OH) Londýn, overte si pravosť ubytovania, ktoré ste si zarezervovali

Na webe ministerstva vnútra to odporúča slovenská polícia, ktorá zároveň poskytuje niekoľko rád svojich britských kolegov.

Najbezpečnejší spôsob je rezervovať si ubytovanie priamo v renomovanom hoteli alebo v cestovnej kancelárii (CK). V prípade CK sa dá dôveryhodnosť overiť napríklad aj tak, že si skontrolujete, či je členom niektorého obchodného združenia, ako napr. ABTA alebo Travel Association. "Ak sa rozhodnete pre priamu rezerváciu v hoteli, mali by ste si preveriť, či komunikujete so skutočným majiteľom alebo sprostredkovateľom," upozorňuje polícia.

Po výbere ubytovacieho zariadenia je vhodné preveriť aj to, či uvedené základné informácie zodpovedajú skutočnosti. Napríklad prostredníctvom internetových stránok a máp sa dá zistiť, či sa adresa zariadenia zhoduje s adresou uvedenou v ponuke. Na webe sa často dajú nájsť aj referencie predchádzajúcich návštevníkov ubytovacieho zariadenia.

"Pri platbe za ubytovanie nikdy neplaťte v hotovosti, ani nepoužívajte na prevod platby Western Union alebo Moneygram, pretože nie sú určené na komerčné platby, najbezpečnejšie je platiť kreditnou kartou," odporúča polícia.

Dôležité je skontrolovať si termíny a podmienky, aby ste vedeli, za čo konkrétne platíte. Rezerváciu je vhodné si overiť ešte raz pred odchodom, najmä ak je veľký časový odstup medzi objednaním ubytovania a príchodom.

"Nezabúdajte, že existujú podvodné ponuky a klamlivé reklamy. Ak máte pochybnosti o zariadení, nerezervujte si v ňom ubytovanie," dodáva polícia.

Olympijský maskot Wenlock (vľavo) a paralympijský maskot Mandeville.
Foto: TASR/AP
Tridsiate letné olympijské hry v Londýne sa uskutočnia v dňoch 27. júla až 12. augusta. Zúčastní sa na nich viac ako 10.000 športovcov a ich výkony bude zaznamenávať zhruba 21.000 novinárov.

Organizátori plánujú predať na všetky športové podujatia takmer deväť miliónov lístkov.

Mnohé z nich sú už vypredané, ako napríklad na viaceré atletické či plavecké disciplíny. Naopak, veľký počet dostupných lístkov je na futbalové, hádzanárske či basketbalové zápasy.