Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Okrem klasických veľkonočných pohľadníc môžete poslať aj elektronické

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Nahráte na ňu buď vlastnú fotografiu, alebo si vyberiete z predvolených možností obrázkov, doplníte text a pošta pohľadnicu po elektronickom odoslaní a uhradení vytlačí a klasicky doručí do schránky.

Bratislava 11. marca (TASR) - Pred blížiacou sa Veľkou nocou už tradične stúpa záujem ľudí o posielanie pohľadníc svojim rodinám či blízkym. Slovenská pošta očakáva, že ľudia budú okrem klasických pohľadníc posielať aj tie elektronické.

Možnosť poslať elektronickú pohľadnicu spustila pošta koncom novembra minulého roka a v priebehu mesiaca, čiže počas vianočného obdobia, ľudia poslali takmer 12.000 takýchto pohľadníc. "Veríme, že klienti si na túto službu zvyknú a budú ju vyžívať nielen pri príležitosti osobných sviatkov, ale aj počas sviatočných období ako Veľká noc či Vianoce," priblížila hovorkyňa pošty Martina Macková.

Aj na základe skúseností zo zahraničia pritom Slovenská pošta očakáva rastúci záujem ľudí o takéto pohľadnice predovšetkým počas dovolenkového obdobia. Klasická pohľadnica môže totiž podľa Mackovej z dovolenkovej destinácie putovať na Slovensko aj desať dní, elektronickú pohľadnicu je možné doručiť do troch pracovných dní.

Takúto pohľadnicu môže človek zadať elektronicky. Môže na ňu nahrať buď vlastnú fotografiu, alebo si vybrať z predvolených možností obrázkov a napísať text. Pošta pohľadnicu po elektronickom odoslaní a uhradení vytlačí a adresátovi klasicky doručí do schránky. Slovenská pošta túto službu nazýva "Moja pohľadnica".