Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Magazín

OTS: Presýtiť sa človečinou. Byť Človekom – byť homo sapiens

Foto: Neformálne ekonomické fórum - Hospodársky klub

Stoštyridsiatetretie riadne zhromaždenie a celkove 295. podujatie združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub – Medzinárodný mierový výbor formou videokonferencie bude v piatok 17. mája 2024.

Bratislava 17. mája (OTS) - Pred záznamom bude príhovor predstaviteľa takmer 31-ročného združenia P. Kasalovského, interpretovaný UI, a s názvom : „Po atentáte na predsedu vlády SR Roberta Fica“

https://www.creativ.sk/data/HK_17maj24_PK_RF.mp4

V prvej časti videokonferencie zo záznamu sú tieto témy : Človečenskosť „mimo hry“ , P. Mihók : Slovensko, EÚ a Európa, a Svet , J. Bílik : Je UI plagiátorským softwarom ? , Je Zem v slnečnej sústave a vôbec vo vesmíre ? – Alebo o zmene klímy..., Kto vlastne vládne Svetu a má vôbec mierovú budúcnosť ? , P. Vítek : „Zakázané mesto“ ? , Relatívna epidemiologická bezpečnosť imunizáciou a vakcináciou podľa prof. R. Prymulu.. a .Melichárkovej šesťdesiatjeden rokov s džudom.

Záznam celej prvej časti videokonferencie, ako aj odkazy na jednotlivé príspevky budú dostupné od 13. hodiny v sobotu 18. mája 2024 pod titulným banerom na www.hospodarskyklub.sk a na Youtube.sk.

Druhá časť naživo bude taktiež formou videokonferencie 26. september 2024.
Diskusia k témam 1. časti videokonferencie bude podľa všetkého veľmi zaujímavá. Na programe budú aj tieto témy : Petrodolár, Slovenské zdravotníctvo, Vnútropolitická situácia v SR a Vojnové konflikty.

Partnerom tohto podujatia je media TOP, s.r.o.
....

Ankety sú benátskym zrkadlom

V súčasnosti pribúdajú v pošte garanta návrhy nominácií do tradičných ankiet združenia Ankety 2024, ale sa zvyšujú aj počty hlasov, a v niektorých prípadoch priam „treťou kozmickou rýchlosťou“ Objavujú sa najrôznejšie typy fanúšikov, ba aj akoby falošných hráčov..Dochádza aj ku generačnej obmene nominovaných a neraz aj k nominačným prekvapeniam. Zaujímavý život majú nominácie na „Mierovú cenu zo Slovenska 2015“ a Zlatý biatec 2024. Ich počet, tak ako počet nominovaných do ankety BEST BANK, sa javí po 140 dňoch od spustenia nominácií ako „málopočetný“ i keď so zreteľom na realitu nejde o „klamlivosť“ verejnej mienky. Nič to však nemení na tom, že najväčším prekvapením pre nominovaných, respondentov i verejnosť bude vyhodnotenie ankiet v závere 2024. roka. Ako stálice si počínajú na myslených stupňoch víťazov tvorca Skalného sanktuária v Ladcoch A. Barcík (Najsympatickejšia osobnosť slovenskej politiky a spoločnosti) a J&T banka (BEST BANK). Prekvapením je „májový vzlet“ a rast M. Obamovej v ankete World Politician a dvojica profesorov 95-ročného N. A. Chomského a R. Prymulu v ankete „Mierová cena zo Slovenska 2015“. V tomto ročníku v porovnaní s predchádzajúcimi dvoma ročníkmi je skokankou v popularite prezidentka SR Z. Čaputová, ktorej patrí druhá pozícia v ankete najsympatickejších slovenských osobností.

Zdroj : www.hospodarskyklub.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.