Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Pri Kodani otvorili svetový kongres Santa Clausov

Foto: TASR/AP Photo

Na slávnostnom otvorení, vrátane spoločného ovlaženia si nôh v pracovnom odeve v úžine Öresund, sa zúčastnilo dnes 125 Santa Clausov.

Kodaň 23. júla (TASR) - Svetový kongres Santa Clausov, ich tradičné letné podujatie, otvorili dnes pri dánskom hlavnom meste Kodaň.

Na slávnostnom otvorení, vrátane spoločného ovlaženia si nôh v pracovnom odeve v úžine Öresund, sa zúčastnilo dnes 125 Santa Clausov. Veľká väčšina z nich (80) bola z usporiadateľskej krajiny, informoval Jens-Peter Thornvig, hovorca zábavného parku Bakken, ležiaceho asi desať kilometrov severne od Kodane.

Účastníci si v nápadných červených odevoch mohli vyskúšať aj pohyb v rytmoch latinohudby, vrátane zumby - kombinácie latinotancov a fitnesu. Jeden z nich, Douglas Gowin (57), z amerického Washingtonu sa zdôveril, že si to rád zopakuje aj po kongrese vo voľnom čase, hoci sa pri tom skutočne zapotil.

Najstarším "Santa Clausom" bol 80-ročný Kanaďan.

Počas štvordňového podujatia, ktoré po prvý raz usporiadali už v roku 1957, čakajú na účastníkov, vrátane viacerých žien, rôzne súťaže, vrátane prekážkovej dráhy, ale aj účasť na pochodoch a šou.

Svetový kongres Santa Clausov
Foto: TASR/AP Photo