Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Príbeh českej speváckej legendy Hany Zagorovej priblíži audiokniha

Na snímke česká speváčka Hana Zagorová. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Audioknihu načítala celoživotná priateľka Hany Zagorovej, herečka Vlasta Peterková, ktorá dokázala vystihnúť emócie a atmosféru speváčkinho rozprávania.

Bratislava 19. januára (TASR) - Životný príbeh českej speváckej legendy Hany Zagorovej priblíži nová audiokniha Dřív než to zapomenu. Vychádza v piatok 2. februára a prináša pútavý životný príbeh jednej z najznámejších a najúspešnejších českých speváčok. Hana Zagorová, ktorá zomrela 26. augusta 2022, sa otvorene a odvážne podelila o svoje spomienky na cestu za šťastím a úspechom, na lásku i životné strasti a radosti. Kniha vznikala na prelome milénia v spolupráci speváčky s renomovanou publicistkou Míšou Zindelovou. TASR informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Audioknihu načítala celoživotná priateľka Hany Zagorovej, herečka Vlasta Peterková, ktorá dokázala vystihnúť emócie a atmosféru speváčkinho rozprávania. "S Haničkou sme sa stretli už v roku 1964 v škole ako študentky herectva na Janáčkovej akadémii múzických umení a spolubývajúce na internáte. Hanka bola veľmi verný človek, ktorý si držal svojich priateľov. Bola taká vŕba, vždy vypočula, s nadhľadom pekne a dobre poradila. Nikdy sa na nič nesťažovala. Bola veľmi pozitívna, krásne sa smiala," zaspomínala si Peterková a dodala: "Pre mňa Hanka neodišla. Stále som v kontakte s jej najbližšími, a tým si to vlastne predlžujeme. Keď sa vidíme, hovoríme len o nej. Som pyšná, že bola moja kamarátka, a pri načítaní audioknihy akoby sme boli opäť spolu a rozprávali sa."

Audioknihe dodáva kúzlo tiež výber úryvkov z najslávnejších a najkrajších piesní, z ktorých niektoré si speváčka sama otextovala. Titul Hana Zagorová ... Dřív než to zapomenu je vzácnou možnosťou nahliadnuť do života a duše legendárnej speváčky, ktorá preslávila českú populárnu hudbu nielen v Česku, ale i v zahraničí. Vychádza na CD-MP3, má dĺžku 5 hodín a 20 minút. Poslucháči ju nájdu tiež v digitálnej podobe v špecializovaných audioknižných servisoch.