Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Primátor Raši prehral stávku,upratoval v Bratislave Košickú ulicu

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik (vpravo) a primátor Košíc Richard Raši uzavreli najväčšiu hokejovú stávku na výsledok víťaza hokejovej Tipsport extraligy v sezóne 2011 - 2012, v Bratislave 4. apríla 2012. FOTO TASR - Miroslav Košírer Foto: TASR/Miroslav Košírer

Primátori Košíc Richard Raši a Bratislavy Milan Ftáčnik uzavreli stávku na víťaza majstrovského titulu v hokeji medzi Slovanom a Košicami ešte pred začiatkom finálovej série.

Bratislava 12. mája (TASR) – Kto bude tohtoročným majstrom slovenskej hokejovej extraligy? Túto otázku si kládli primátori hlavného mesta Bratislavy Milan Ftáčnik a Košíc Richard Raši pred sériou finálových duelov medzi Slovanom Bratislava a HC Košice. Neostali len pri otázke, ale uzavreli na víťaza svojskú stávku. Primátor porazeného mesta príde upratať ulicu k víťazovi.


Majstrom sa stal Slovan, a tak Richard Raši prišiel dnes upratovať do Bratislavy, symbolicky na Košickú ulicu. Dostal reflexnú vestu, metlu, štyri vyzývavo odeté asistentky a zametal chodník pri zastávke MHD. Špiny tam veľa ani nebolo, no o to viac cigaretových ohorkov a to aj napriek tomu, že vyhláška v hlavnom meste zakazuje fajčenie v okolí zastávok MHD. Na približne 20 metroch sa ich nazbieralo takmer za pol igelitového vreca. Treba dodať, že košického primátora nenechal primátor Bratislavy v "štichu". Aj Milan Ftáčnik si zobral metlu a intenzívne pomáhal kolegovi v zametaní. Ako poznamenal, "podobnú stávku určite neuzavriem s primátorom Moskvy, keď bude Slovan hrať v KHL".



Richard Raši sa s humorom zmienil, že deň pred upratovaním prežíval menšiu depresiu a keby niekedy v budúcnosti stávku s Milanom Ftáčnikom vyhral, tak by ho pozval zametať na Hlavnú ulicu v Košiciach, ktorá je najkrajším miestom metropoly východu.