Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Princ George oslavuje piate narodeniny, zverejnili jeho novú fotku

Britský princ George, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pri príležitosti jeho piatych narodenín vydala kráľovská mincovňa novú päťlibrovú mincu s vyobrazením sv. Juraja a draka.

Londýn 22. júla (TASR) - Britská kráľovská rodina oslavuje v nedeľu piate narodeniny princa Georgea, najstaršieho syna princa Williama a vojvodkyne Catherine. Informuje o tom spravodajská stanica BBC.

Pri príležitosti narodenín princa Georgea zverejnili aj novú oficiálnu fotografiu. Snímka malého princa v záhrade v londýnskom Clarence House, ako sa naširoko usmieva na niekoho alebo niečo mimo objektívu, vznikla ešte po krste jeho najmladšieho súrodenca princa Louisa 9. júla. Autorom portrétu je fotograf Matt Porteous, ktorý zhotovil aj súkromné fotografie z krstu pre Williama a Kate.

Princ George sa naposledy na verejnosti objavil s rodičmi a súrodencami práve na krste Louisa v kráľovskej kaplnke Paláca sv. Jakuba v britskej metropole. Išlo o prvú príležitosť, keď sa päťčlenná rodina objavila na verejnosti spolu, uvádza BBC.

George je ako pravnuk britskej kráľovnej Alžbety II. tretím v nástupníckej línii na trón. Pri príležitosti jeho piatych narodenín vydala kráľovská mincovňa novú päťlibrovú mincu s vyobrazením sv. Juraja a draka.