Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Princ William poskytol rozhovor o synovi a prvých dojmoch z rodičovsta

Na snímke britský princ William nesie novorodeného syna v utorok 23. júla 2013 pri odchode z Nemocnice svätej Márie v Londýne. Foto: TASR/AP

Následník britského trónu George Alexander Louis, ktorý sa narodil 22. júla, sa podľa svojho otca začína prejavovať ako malý výmyselník.

Londýn 19. augusta (TASR) - Britský princ William sa vo svojom prvom interview od narodenia syna Georgea Alexandra Louisa rozhovoril o prvých skúsenostiach v úlohe rodiča vrátane prebdených nocí a prebaľovania plienok. Informovala o tom agentúra DPA.

Následník britského trónu George Alexander Louis, ktorý sa narodil 22. júla, sa podľa svojho otca začína prejavovať ako malý výmyselník. "Pripomína mi trochu môjho brata alebo i mňa, keď som bol menší. Neviem to ešte presne zhodnotiť, ale zdá sa, že sa mu vodí zatiaľ veľmi dobre," povedal 31-ročný princ William o svojom prvorodenom synovi.

V rozhovore pre televíziu CNN William chválil manželku Kate, vojvodkyňu z Cambridgea, ktorá sa podľa neho stará o bábätko priam fantasticky.

Princ sa rozhovoril aj o silných citových zážitkoch v súvislosti s novou úlohou otca, ale i o starostiach, ktoré to prináša - najmä bezsenné noci. "Nuž, ako otcovia iste tušia, už sa celkom aj teším do práce, aby som si trochu mohol pospať. Takže dúfam, že prvé pracovné povinnosti po návrate do práce nebudú zahŕňať nočné služby," povedal princ, ktorý sa vráti ako pilot kráľovského letectva (RAF) do služieb jeho pátracej a záchrannej misie.

Hodinový rozhovor, ktorého ústrednou témou je pôsobenie Williama v Afrike pri projektoch na ochranu divočiny, odvysiela CNN začiatkom septembra.