Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Puojd ruší hranicu medzi tradíciou a moderným dizajnom aj počas zimy

Okrem klasických motívov predstaví autorka, mladá textilná dizajnérka a výtvarníčka Michaela Bednárová aj zimné novinky s motívom vločiek.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Slovenské znaky, klasy, nanuky, myši či zuby, zvýraznené na modernom oblečení sviežich a originálnych strihov, budú charakterizovať najnovšiu módnu prehliadku značky dizajnového oblečenia Puojd.

Okrem klasických motívov predstaví autorka, mladá textilná dizajnérka a výtvarníčka Michaela Bednárová aj zimné novinky s motívom vločiek. "Naším cieľom je ponúknuť ľuďom prehliadku plnú vtipu a zábavy. Každý si navyše bude môcť predvádzané modely osobne vyskúšať i kúpiť. Pripravené sú aj mikulášske balíčky," povedala návrhárka, ktorej práce sú známe humorným nadhľadom, hravosťou a svojským postojom k témam vlastenectva, histórii a pop kultúre. Návštevníci módnej šou tak uvidia búranie stereotypnej hranice medzi moderným dizajnom a tradíciou.

Mikiny, tričká, svetre, šaty a novinky v podobe štýlových košieľ a nepremokavých vetru odolných softshellových búnd predvedú dizajnérkini známi a spolupracovníci. Medzi nimi nebudú chýbať bývalá miss Ivica Sláviková, výtvarník Andrej Dúbravský, majsterka sveta vo wakeboardingu Katarína Janečková či rapujúci poet Bene. O styling modelov a modeliek sa postará mladá výtvarníčka Katarína Sido.

Prehliadku Puojd Winter Edition otvoria vo štvrtok 6. decembra o 21.00 hodine v bratislavskom hudobnom klube Nu Spirit na Šafárikovom námestí ako súčasť série prehliadok Nu Spirit Fashion. TASR informoval Pavol Remiaš z Artinfo PR Unit.