Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Putin sa považuje za obyčajného človeka. Toto robí vo voľnom čase

Na archívnej snímke zo 7. decembra 2016, vydanú 13. decembra 2016, ruský prezident Vladimir Putin sa hrá so svojím psom menom Jume, ktorého mu darovalo Japonsko v roku 2012 pred japonskými novinármi v Kremli. Foto: TASR/AP

Za tri hlavné hodnoty považuje Vladimir Putin samotný život, lásku a slobodu.

Moskva 21. júla (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin sa považuje za obyčajného človeka, ktorého práca však nie je taká, ako práca iných. Vyplýva to z jeho slov pri diskusii s mladými ľuďmi, ktorú v priamom prenose odvysielala ruská televízia NTV.

Najvyšší ruský predstaviteľ priznal, že prísne dodržuje každodenný režim, aby si zachoval čas aj na počúvanie hudby, športovanie a udržiavanie vzťahov s priateľmi.

"Žil som tak aj predtým, ako som sa stal prezidentom. Odvtedy sa zmenilo iba málo vecí s výnimkou niekoľkých osobitostí súvisiacich s prezidentským úradom," vyhlásil Putin.

"Rád čítam, predovšetkým historické romány, rád počúvam klasickú hudbu, diela Bacha, Beethovena, Mozarta," vyznal sa ruský prezident a naznačil, že najbližšou mu je snáď Mozartova tvorba.

Za tri hlavné hodnoty považuje Vladimir Putin "samotný život, lásku a slobodu".

Ruský prezident sa pri stretnutí s mládežou priznal, že jeho pracovný deň končí tak neskoro, že má už na mysli iba, ako sa čím skôr dostať do postele, a nie sledovanosť Instagramu. Aj keď zamestnanci úradu prezidenta využívajú podľa Putinových slov internet často, on osobne takmer nikdy.

Na otázku, či bude pokračovať v prezidentskej funkcii, hlava Ruskej federácie odpovedala, že sa ešte nerozhodla. Mám ešte čas do kampane, uvidíme, dodal prezident, o ktorého opätovnej kandidatúre takmer nikto nepochybuje.