Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Na Netradičnom jarmoku prekonali rekord v klobúkovom tanci

Slovenský rekord v klobúkovom tanci prekonali na levickom Netradičnom jarmoku. Levice, 19. mája 2017 Foto: TASR/Andrej Budai

Na prekonanie minuloročného rekordu na Liptove bolo potrebných viac ako 90 účastníkov.


Levice 19. mája (TASR) - V rámci 3. ročníka Dní mesta Levice, ktoré vrcholia v týchto dňoch podujatím Netradičný jarmok, sa dnes jeho návštevníci pokúsili prekonať slovenský rekord v klobúkovom tanci, čo sa im napokon podarilo.

Záujemcovia sa registrovali od 16.00 h a po krátkom nácviku na Námestí hrdinov sa do tanca pustili naostro. Na prekonanie minuloročného rekordu na Liptove bolo potrebných viac ako 90 účastníkov.

"Aj v rámci tohto ročníka Dní mesta Levice sme chceli pripraviť podujatie, ktoré by pritiahlo veľkú skupinu ľudí bez rozdielu veku a aby sme si užili zábavu. Najlepšou inšpiráciou pre nás sú slovenské rekordy, z ktorých nás zaujal klobúkový tanec. Som veľmi rád, že sa nám aj napriek počiatočnému ostychu podarilo presvedčiť viac ako 120 účastníkov a rekord sme prekonali," vyjadril sa zástupca primátora mesta Levice Ján Krtík.

Samospráva sa však nemohla spoliehať na to, že si každý z účastníkov donesie vlastný klobúk. "Pripravili sme sa na to. Odhadli sme, koľko ľudí budeme vedieť presvedčiť a tipli sme si, že 130 klobúkov by malo stačiť. Napokon sa zapísaný počet účastníkov a aj tých, ktorí naozaj tancovali, vyšplhal na číslo 129," dodal Krtík.