Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Režisér Wedel popiera sexuálne obťažovanie herečiek

Nemecký režisér Dieter Wedel, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Sám režisér hovoril v reakcii o očierňujúcej diskusii okolo svojej osoby, potvrdil, že sa mu hnusí akákoľvek forma násilia voči mužom i ženám, a avizoval, že sa už verejne vo veci nebude vyjadrovať.

Berlín 25. januára (TASR) - Nemecký režisér Dieter Wedel (75) čelí ďalším podozreniam zo sexuálneho obťažovania v dávnejšej minulosti, informoval najčítanejší nemecký týždenník Die Zeit. Na základe predchádzajúcich informácií, ktoré priniesol magazín rovnakého periodika, sa kauzou zaoberajú už príslušné orgány nemeckej prokuratúry.

Samotný režisér hovoril v reakcii o očierňujúcej diskusii okolo svojej osoby, potvrdil, že sa mu hnusí akákoľvek forma násilia voči mužom i ženám, a avizoval, že sa už verejne vo veci nebude vyjadrovať.

Dieter Wedel leží v súčasnosti v nemocnici, údajne po srdcovej príhode. Jeho právni zástupcovia sa k novým obvineniam nevyjadrili.

Rodák z Frankfurtu nad Mohanom je považovaný za jedného z najúspešnejších nemeckých tvorcov uplynulých desaťročí. Za viaceré práce si vyslúžil ocenenia vrátane Zlatej kamery a ocenenia Bambi.