Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Rumunskú princeznú Irinu obvinili z organizovania kohútích zápasov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ak ju súd uzná vinnou, môže stráviť za mrežami aj päť rokov.

Portland 17. augusta (TASR) - Princeznú Irinu, dcéru posledného rumunského kráľa, postavili v piatok pred americký súd pre obvinenia z prevádzkovania kohútích zápasov. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa obžaloby Irina spolu s manželom - bývalým zástupcom miestneho šerifa - usporiadali na ich ranči v americkom štáte Oregon najmenej desať derby, pri ktorých majú zápasiaci kohúti na nohách pripevnené čepele.

Princeznina dcéra z predchádzajúceho manželstva Angelica Kreugerová však tvrdí, že jej 60-ročná matka miluje zvieratá a nikdy by sa v takýchto aktivitách neangažovala.

Ak ju súd uzná vinnou, môže stráviť za mrežami aj päť rokov. Princezná čelí obvineniam z organizovania ilegálnych hazardných hier a z porušenia federálneho zákona o ochrane zvierat.

Počas piatkového pojednávania pred federálnym súdom v Oregone sa Irina Walkerová a jej manžel John Wesley Walker vyhlásili za nevinných. Sudca súhlasil s ich prepustením z väzby pod podmienkou, že budú nosiť GPS náramky a zostanú v oblasti svojho bydliska. Samotný súdny proces sa začne 15. októbra a má potrvať dva týždne.

Irina (60) sa narodila v roku vo Švajčiarsku, kde sa jej dnes už 91-ročný otec uchýlil po úteku z Rumunska. Princezná žije v Spojených štátoch od roku 1983.