Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Ruská polícia potvrdila, že zavraždená žena je aktivistka Grigorievová

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Aktivistka, ktorá sa zúčastňovala na zhromaždeniach organizovaných na podporu práv členov LGBT komunity, politických väzňov či proti anexii Krymu, okrem toho, že utrpela bodné rany, bola aj uškrtená.

Moskva 24. júla (TASR) - Ruská polícia potvrdila, že žena, ktorej mŕtve telo sa s viacerými bodnými ranami našlo v nedeľu na juhu Petrohradu, bola známa miestna aktivistka Jelena Grigorievová, ktorej sa pre jej činnosť vyhrážali smrťou. Informovala o tom v utorok agentúra Interfax.

Ďalšie detaily neboli bezprostredne známe. Petrohradský spravodajský portál Fontanka.ru uviedol, že 41-ročná aktivistka, ktorá sa pravidelne zúčastňovala na zhromaždeniach organizovaných na podporu práv členov LGBT komunity, politických väzňov či proti anexii Krymu, okrem toho, že utrpela bodné rany, bola aj uškrtená.

Polícia uviedla, že Grigorievovej sa v minulosti viackrát vyhrážali, čo aj sama nahlásila príslušným orgánom.

Jeden z aktivistov však kritizoval políciu za to, že Grigorievovej neposkytla dostatočnú ochranu. "Rusko bolo povinné zabezpečiť jej právo na život," napísal v pondelok na Facebooku a dodal, že na jej obavy neprišla zo strany zodpovedných zložiek žiadna badateľná reakcia.