Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Magazín

Selfie z uneseného lietadla: Rukojemník sa odfotil s únoscom

Na snímke únosca lietadla Sajf ad-Dín Mustafá a rukojemník Brit Benn Innes. Foto: Twitter Benn Innes

Fotka vznikla priamo v lietadle a pózuje na nej únosca Sajf ad-Dín Mustafá s rukojemníkom Bennom Innesom z Veľkej Británie.

Bratislava 30. marca (Teraz.sk) - Dôkazom toho, že únos egyptského lietadla, bol naozaj netradičný, je aj táto selfie snímka. Informuje televízia BBC.

Fotka vznikla priamo v lietadle počas únosu a pózuje na nej únosca Sajf ad-Dín Mustafá s rukojemníkom Bennom Innesom z Veľkej Británie. Všimnite si na únoscovi opasok, ktorý použil na vyhrážanie sa s tým, že ide o výbušninu.

Innes pre britský denník The Sun povedal, že sa snažil dostať bližšie k opasku, aby si ho mohol prezrieť. "Neviem prečo som to spravil, asi som chcel byť napriek zlej situácii optimistický." Zároveň dodal, že keby výbušnina bola naozajstná, aj tak by nemal čo stratiť.

"Prišiel som za letuškou a povedal jej, aby mu preložila, že sa s ním chcem odfotiť," zveril sa rukojemník, ktorý ostal v lietadle medzi poslednými. "Bolo to najlepšie selfie, aké som kedy spravil", dodal o fotke Innes.




Egyptské ministerstvo civilného letectva potvrdilo, že vnútroštátny let číslo 181 spoločnosti EgyptAir, smerujúci z Alexandrie do Káhiry s 61 cestujúcimi na palube, uniesol cestujúci, ktorý tvrdil, že má na sebe opasok s výbušninami. Lietadlo pristálo na cyperskom letisku Larnaka.

Cyperskí predstavitelia už v utorok vyhlásili, že páchateľovo konanie zrejme nesúvisí s terorizmom, ale týka sa vzťahu s bývalou manželkou, ktorá momentálne žije v Larnake. Podľa dnešného vyhlásenia prokurátora muž polícii povedal: "Čo má robiť človek, ktorý 24 rokov nevidel svoju ženu a deti a egyptská vláda mu to nedovolí?"

Cyprský súd nariadil vziať egyptského únoscu na osem dní do väzby

Sajf ad-Dín Mustafá, únosca egyptského civilného lietadla, ktoré v utorok pristálo na letisku v cyperskom meste Larnaka, ukazuje znak víťazstva, počas prevozu zu súdu v stredu 30. marca 2016 v Larnake.
Foto: TASR/AP


Cyperský súd dnes nariadil vziať na osem dní do väzby Egypťana, ktorý sa priznal k utorkovému únosu lietadla spoločnosti EgyptAir letiaceho na vnútroštátnej linke.

Páchateľ posádku donútil, aby zmenila pôvodný kurz lietadla, ktoré malo letieť z Alexandrie do Káhiry, a pristála s ním na Cypre. Vyhrážal sa jej pritom aktivovaním výbušnín, ktoré boli - ako sa ukázalo neskôr - falošné.

Cyperský prokurátor Andreas Lambrianou dnes informoval, že podozrivý muž čelí viacerým obvineniam vrátane únosu lietadla, nezákonného držania výbušnín, únosu ľudí a vyhrážania sa násilím.

Dramatický únos lietadla sa skončil pokojne, keď cyperská polícia zatkla 59-ročného Egypťana, identifikovaného ako Sajf Addín Mustafa. Ujmu na zdraví neutrpel žiaden zo 72 ľudí na palube lietadla Airbus A320.