Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Turistov na pláži na Malorke vydesil žralok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V poludňajších hodinách ho najskôr zbadali záchranári neďaleko pláže v Illetas na západe ostrova vyhľadávaného turistami, kde dravec strávil asi päť minút.

Palma de Mallorca 25. júna (TASR) - Takmer dvojmetrový žralok belasý vydesil dnes plavcov na španielskom ostrove Malorka. V poludňajších hodinách ho najskôr zbadali záchranári neďaleko pláže v Illetas na západe ostrova vyhľadávaného turistami, kde dravec strávil asi päť minút.

Aj tento krátky časový úsek však niektorým z prítomných stačil na paniku. Viacerí okamžite opustili vodu a vybehli na pobrežie.

Informovalo o tom internetové vydanie denníka Bild.

Ako na jednej zo sociálnych sietí uviedol očitý svedok, britský aktér istej castingovej šou Tim Prottey-Jones, ešte nikdy nevidel pláž, ktorá by sa tak rýchlo vyprázdnila.

Žralok odplával z pobrežných vôd krátko po tom, čo sa tam objavili príslušníci španielskej civilnej ochrany. Tí monitorovali aj následne jeho pohyb z preventívnych dôvodov, pretože zdravé žraloky sa obvykle nepribližujú pobrežiu, iba ak zablúdia. V prípade ochorenia sú potom nevypočitateľní.