Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Speváka Chrisa Browna prepustili bez obvinenia, vyšetrovanie pokračuje

Chris Brown, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Brownov advokát Raphael Chiche informoval, že jeho klient obvinenie zo znásilnenia odmieta a mieni podať trestné oznámenie za poškodzovanie dobrého mena.

Paríž 23. januára (TASR) - Amerického speváka Chrisa Browna, ktorý bol v Paríži zadržaný pre podozrenie zo znásilnenia, v utorok večer prepustili na slobodu bez vznesenia obvinenia.

Podľa agentúry AFP o tom informovala úrad prokurátora, ktorý dodal, že vyšetrovanie v tejto veci ďalej pokračuje.

Brownov advokát Raphael Chiche informoval, že jeho klient obvinenie zo znásilnenia odmieta a mieni podať trestné oznámenie za poškodzovanie dobrého mena.

Žalobu vo veci znásilnenia podala na polícii v 17. obvode francúzskeho hlavného mesta jedna žena.

Podľa denníka Libération ide o 24-ročnú ženu, ktorá tvrdí, že R&B spevák ju znásilnil vo svojej izbe v parížskom hoteli Le Mandarin Oriental. Došlo k tomu údajne v noci z 15. na 16. januára. Žena vypovedala, že okrem Browna ju znásilnili aj ďalší dvaja muži - podľa francúzskej tlače ide o jeho priateľa a jeho ochrankára. Títo dvaja muži boli tiež zadržaní a vypočúvaní a - podobne ako Brown - sa v utorok dostali na slobodu.

Agentúra AP pripomenula, že 29-ročný spevák mal už v minulosti problémy so zákonom. V roku 2009 sa priznal k fyzickému napadnutiu svojej vtedajšej priateľky, speváčky Rihanny. Dostal za to päťročný podmienečný trest.