Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Splňte si sen o zahustení vlasov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Lesklé, husté vlasy sú prirodzenou ozdobou človeka. Je to súčasť nášho odevu, štýlu a vyjadrovania sa. Je to súčasť našej krásy a celkového vzhľadu.

Bratislava 24. septembra (OTS) - Krásne a zdravo vyzerajúce vlasy ale nezískame len tak. Na zachovanie ich prirodzenej sviežosti potrebujeme dodržiavať správnu životosprávu, vhodný životný štýl a dobre sa o nestarať.
Kozmetický priemysel je obrovský, no nie všetci si produkty z jeho aktuálnej ponuky môžu aj dovoliť. Aj keď je strata vlasov prirodzeným procesom tela, nadmerné vypadávanie už môže spôsobovať ľuďom vážny problém a strácajú trpezlivosť. Problém, ktorý sa potom snažia všemožne vyriešiť, tým, čo im je najviac dostupné. Zlepšiť stav vašich vlasov môžu aj tri zásadné kroky.

Začnite s jedlom
Ak chcete dosiahnuť optimálne zahustenie vlasov, musíte začať úpravou stravovania. Vysoko kvalitné bielkoviny, zdravé tuky, minerály a antioxidanty - to všetko by malo byť plne obsiahnuté vo vašej každodennej strave.

Spravte si pekný účes
Typ účesu, ktorý si vyberiete, určuje, ako budú vaše vlasy vyzerať. Počas ich obnovy nezabudnite na produkty, ktoré sú užitočné pre rast vlasov. Choďte k stylistovi a požiadajte ho, aby vám vybral najlepší strih a vhodné kozmetické prípravky, ktorým môže byť napríklad aj obľúbený Neocapil.

Dbajte na starostlivosť a styling
Nesprávne zvolený šampón, ako aj ich časté agresívne tvarovanie vlasov vedie k ich nadmernému vypadávaniu, čo znamená, že ovplyvňujú ich hustotu a kvalitu. Pokúste sa vlasy týmito prípravkami umývať menej často, navlhčite ich radšej balzamami, maskami a sprejmi a tiež používajte šampón bez obsahu síranov, ktorý jemne očistí pokožku hlavy bez toho, aby ju ochudobnil o prirodzenú ochranu.
Ďalším dôležitým bodom, ak chcete, aby vaše vlasy boli silnejšie, je pravidelné strihanie a vhodná ochrana pred stále sa meniacim počasím.