Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Turistka známa zo sociálnych sietí zomrela pri sólo výstupe

Gigi Wu, archívna snímka. Foto: Facebook Gigi Wu

Záchranári uviedli, že 36-ročná Gigi Wu spadla do rokliny a pravdepodobne zomrela v dôsledku podchladenia.

Tchaj-pej 22. januára (TASR) - Taiwanská vysokohorská turistka, ktorá sa na sociálnych sieťach preslávila fotografiami v plavkách na vrcholkoch hôr, zahynula počas sólovej túry v taiwanskom národnom parku Jü-šan. Na svojom webe o tom v utorok informovala stanica BBC.

Záchranári uviedli, že 36-ročná Gigi Wu spadla do rokliny a pravdepodobne zomrela v dôsledku podchladenia. Podarilo sa jej síce spojiť s tiesňovou linkou, záchranári sa k nej však pre zlé počasie nemohli včas dostať, uviedli miestne médiá.

Gigi Wu bola na sociálnych sieťach známou osobnosťou a na základe odkazov, ktoré nechávajú obdivovatelia na jej facebookovom profile, badať, že ju považovali za inšpiratívnu turistku.

Taiwančanka bola skúsenou turistkou a počas svojich výprav vždy používala riadnu výstroj. Na sociálnych sieťach zverejňovala fotografie z hôr, na ktorých pózuje v plavkách.

Wu bola na niekoľkodňovej túre v taiwanskom národnom parku Jü-šan. Po tom, ako zavolala na núdzovú linku, sa k nej podľa denníka Taiwan News pokúšal vrtuľník dostať trikrát. Misiu vždy zastavilo zlé počasie a operácia musela pokračovať po zemi. Jej telo napokon záchranári našli až po 43 hodinách v pondelok večer.

Na fotografii z jej posledného postu z 18. januára, ktorý mal viac ako 18.000 nasledovateľov, vidieť pohľad na hory cez oblaky.