Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Tatranský Grand Hotel Kempinski otvorili pred desiatimi rokmi

Foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

Grand Hotel Kempinski High Tatras oslavuje tento rok 10. výročie otvorenia. Za tento čas privítal vyše 370 000 hostí viac ako 120 národností a získal viaceré významné domáce i medzinárodné ocenenia.

Štrbské Pleso 10. mája (OTS) - Za 10 rokov od otvorenia hotela sa vypilo 29 295 litrov sektu Kempinski, čo je 39 060 fliaš. Najdlhší pobyt hosťa trval 28 dní a hotel usporiadal už viac ako 40 koncertov.

Hostil prezidentov i princa
Grand Hotel Kempinski High Tatras otvoril svoje brány pre hostí 7. mája 2009. Predtým prešiel náročnou rekonštrukciou trvajúcou viac ako štyri roky. Viedol ju architekt Peter Černo, ktorý spolu s jeho tímom použil pri rekonštrukcii pôvodné farby a materiály, aby bol historický objekt obnovený čo najvernejšie. Zachovalo sa tak vyše sedemdesiat pôvodných prvkov akými sú napr. schodiská, balkóny a farebnosť omietok.

„Budova Grand Hotela Kempinski High Tatras je národnou kultúrnou pamiatkou a zároveň je architektonickým skvostom na brehu Štrbského plesa. Sme veľmi radi, že za desať rokov sa hotel stal druhým domovom pre mnohých našich hostí. Teší nás, že sme za toto obdobie mohli privítať aj mnohých významných hostí, ako prezidentov Vyšehradskej štvorky, japonského princa Akishina s princeznou, vtedajšieho generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna, speváka Bryana Adamsa a mnohé ďalšie významné osobnosti,” povedala Kathrin Noll, generálna manažérka hotela.

Hviezdna oslava
Tatranský hotel ponúka 98 priestranných izieb s výhľadom na Štrbské pleso, na vrcholy tatranských hôr a údolie. Zachytáva v nich romantiku s nadýchom histórie a zároveň ponúka všetok luxus a pohodlie dnešnej doby. Presne taká bola aj oslava narodenín, ktorá sa konala presne v deň otvorenia hotela, v utorok 7. mája.

Aperitif Menu, ktoré sa podávalo ešte pred 5- chodovou slávnostnou večerou, pripravil šéfkuchár Matthias Schmidberger z Grand Hotela des Bains Kempinski St. Moritz. Práve reštaurácia tohto hotela sa hrdo pýši svetoznámym ocenením - Michelinskou hviezdou. O slávnostné večerné menu sa postaral šéfkuchár Grand Restaurant Miroslav Zamiška so svojím tímom. Hostia mohli ochutnať kulinárske špeciality ako cesnakovo-vanilkovú zmrzlinu, nanuk z kačacej foie gras a marinovanú divinu. Ako dezert im tím pripravil koláč z lesného ihličia s bielymi jahodami. Nechýbala ani narodeninová torta. O hudobný program sa postaral talentovaný huslista Filip Jančík a speváčka Eva Burešová. Na úvod večera vystúpila aj bubnová show Batida. Večer moderovala Soňa Skoncová a všetko najlepšie do ďalších rokov zaželal hotelu aj podpredseda predstavenstva a COO Kempinski Europe Bernold Schroeder. „Sme veľmi hrdí, že Grand Hotel Kempinski High Tatras patrí do portfólia siete Kempinski a ceníme si prácu celého tímu. Špeciálne by som chcel poďakovať Kathrin Noll, ktorá pracuje pre hotel už 9 rokov a pre sieť Kempinski celých 20 rokov,“ povedal Bernold Schroeder v príhovore.

„Narodeniny sú nezabudnuteľným dňom, ktorý chce každý osláviť niečím výnimočným. Naším narodeninovým želaním je, aby naši hostia 10. výročie otvorenia hotela oslávili spolu s nami. Preto sme si pre nich pripravili špeciálne darčeky v podobe výnimočných eventov. Grand Hotel Kempinski totiž nie je iba historická budova, ale miesto, kde každý zažije výnimočné a nezabudnuteľné chvíle,“ dodala Kathrin Noll.
Foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

Máj v znamení osláv
Grand Hotel Kempinski si nielen pre svojich hostí, ale aj širokú verejnosť pripravil počas celého mája viacero podujatí.

V sále Kriváň môžete navštíviť výstavu obrazov „Šepot kvetov“ maliarky Júlie Haluzovej, ktorá je autorkou diela „Sedem žltých tulipánov“, umiestneného nad schodiskom hotela.

Tešiť sa môžete na Michelinský víkend 10. – 12. mája, počas ktorého vám šéfkuchár Matthias Schmidberger z Grand Hotela des Bains Kempinski St. Moritz pripraví 5-chodovú degustačnú večeru aj z lokálnych ingrediencií.

Pokračovaním hviezdnych koncertov v hoteli bude aj špeciálne na 10. narodeniny pripravený koncert hudobných legiend v sobotu 18. mája. Exkluzívne len pre hostí, vystúpia spolu na jednom pódiu slovenské hudobné legendy Beáta Dubasová, Vašo Patejdl, Ján Lehotský a Pavol Hammel.

V piatok 17. mája v hotelovom lobby vystúpia aj študenti z košického Konzervatória Jozefa Adamoviča v rámci projektu podpory umenia Kempinski Concertini.

Štvrtý májový víkend bude patriť histórii. Súčasťou osláv je prehliadka hotela s výkladom pre širokú verejnosť, výstava fotografií a prednášky o histórii Štrbského plesa a Grand Hotela Kempinski High Tatras. Oslavy 10. výročia hotel ukončí tradičným víkendom pre deti na konci mája.