Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Štvrtý TEDxBratislava predstavil rečníkov

Foto: TEDxBratislava

V predaji sú posledné lístky...

Bratislava 19. júna (OTS) - Štvrtý TEDxBratislava obsadí dosky činohry Slovenského národného divadla už v piatok 5. júla 2013. Vstupenky si ešte stále môžete kúpiť na stránke www.tedxbratislava.sk, zostáva ich však už len posledných 20. Organizátori predstavili 14 rečníkov, môžete sa ale tešiť ešte na niekoľko prekvapení. Okrem samotných prednášok pre návštevníkov pripravujú zaujímavé aktivity v prestávkach. Jednou z nich je napríklad možnosť vyskúšať, aké to je používať banán namiesto klávesnice, či si na ňom zahrať melódiu ako na xylofóne.

TEDxBratislava dá po štvrtýkrát priestor tým najrôznorodejším témam tak, aby sa ľudia z jednej oblasti mohli inšpirovať vedomosťami alebo nadšením ľudí z inej oblasti. TED tomu hovorí krížové opeľovanie. Možno aj tento pojem inšpiroval skupinu nadšencov, ktorí podujatie organizujú k tohtoročnému dvojhláskovému podtitulu: Úľ.

Slovenskí aj zahraniční rečníci z rôznych oblastí predstavia témy od dizajnu, včelárstva, molekulárnej biológie, vzdelávania, cez Star Trek a možnosti laserových zväzkov, až po nesmrteľnosť. Tak, ako tomu bolo aj v predošlých ročníkoch, súčasťou program budú aj predstavenia umelcov, priestor na diskusie v prestávkach a zaujímavé aktivity: napríklad hranie na banánoch, či pripomienka toho, ako sme žili, než sa technológie a smartfóny stali každodennou súčasťou našich životov.

Posledné lístky ešte v predaji
Nová budova SND má kapacitu privítať až 650 účastníkov, čo znamená, že na TEDxBratislava 2013 sa dostane o 300 divákov viac, ako tomu bolo po minulé roky. Momentálne je ešte voľných už len 20 lístkov. Registrovať sa a zakúpiť si ten svoj môžete na webe www.tedxbratislava.sk.

Ponúknuť myšlienky hodné šírenia a možnosť zažiť naozaj výnimočný deň chceme dať všetkým, čo o to budú mať záujem. Minulé ročníky ukázali, že takýchto ľudí je viac, než sme mohli usadiť v predošlom priestore. Preto sme sa rozhodli pre zmenu,” hovorí spoluorganizátorka podujatia Dana Retová. “Sme radi, že Slovenské národné divadlo nám vyšlo v ústrety a svoj priestor nám prepožičia. Sme totiž presvedčení, že aj takéto akcie na jeho dosky patria.”

TEDxBratislava nielen v Slovenskom národnom divadle
Ak sa výnimočnej konferencie nemôžete zúčastniť osobne, budete ju môcť zdarma sledovať online na webe www.tedxbratislava.sk. “V minulých rokoch nás veľmi tešilo, že sa našli skupinky po celom Slovensku a aj v Českej republike, ktoré si zorganizovali svoje vlastné stretnutie pri premietaní priameho prenosu. Budeme radi, ak sa tak bude diať i tohto roku,” hovorí Martin Simon z organizačného tímu. “Osobná účasť na konferencii nie je možná pre mnohých, hoci je Slovenské národné divadlo dostatočne veľké. Online prenos je príležitosť na dobre strávený čas s podnetnými rečníkmi a otvorenými ľuďmi. Napríklad takými, ktorí chcú živé premietanie zorganizovať v coworkingu v Šali, alebo si TEDxBratislava znova pozrú s vlaňajším tímom z Cvernovky. Dobrých ľudí a užitočných projektov našťastie nie je málo, živé premietanie je ďalšou príležitosťou spájať ich.”