Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Tisíce Iráncov márne čakali, že sa na Mesiaci zjaví logo Pepsi

Foto: socwall.com

Iránci sa už na podobnú "kačicu" nechali nachytať už v roku 1979. Vtedy sa rozšírila fáma, že na Mesiaci sa zjaví podobizeň vodcu revolúcie ajatolláha Chomejního.

Teherán 8. júna (TASR) - Tisíce Iráncov sa dali nachytať na falošnú správu, podľa ktorej sa malo na Mesiaci malo zjaviť logo Pepsi, oznámila dnes televízia RT.

Fáma sa v Iráne rozšírila prostredníctvom internetových sociálnych sietí. Spoločnosť PepsiCo sa podľa nej chystala použiť silné lasery, aby premietla na povrch Mesiaca známe modro-bielo-červené logo nápoja Pepsi.

Projekcia vraj mala byť súčasťou veľkolepej reklamnej kampane, ktorá mala predstaviť Pepsi ako skutočne "nebeský" nápoj.

Falošnej správe napriek jej nepravdepodobnosti naleteli v Iráne tisíce ľudí, ktorí v stanovenom čase vyliezli na strechy a hľadeli na Mesiac. Sklamanie muselo byť nepochybne veľké, lebo nezvyčajné divadlo sa napokon nekonalo.



Firma Pepsi PepsiCo ani jej dcérske spoločnosti v Iráne sa k správe nevyjadrili. Iránsky Facebook následne zaplavili početné žartovné obrázky na túto tému: na jednom z nich je Mesiac v splne s tvárou ajatolláha Chomejního popíjajúceho slamkou Pepsi z plechovky.

Iránci sa už na podobnú "kačicu" nechali nachytať už v roku 1979, keď v krajine prebehla islamská revolúcia. Vtedy sa rozšírila fáma, že na Mesiaci sa zjaví podobizeň vodcu revolúcie ajatolláha Chomejního. Aj vtedy prirodzene čakali márne.