Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Magazín

TORTY POLITIKOV: Hudák so zemeguľou, Fico na MDŽ a Dzurinda s kanoe

Torty politikov, kombo snímka Foto: TASR

FOTOSÉRIA: Minister hospodárstva Vazil Hudák dostal v nedeľu na narodeniny tortu so zemeguľou, predseda NR SR P. Pellegrini krátko pred tým leteckú. Aké torty krájali slovenskí politici v minulosti?

Bratislava 21. októbra (Teraz.sk) - Politické povolanie je plné symbolov. Za každým krokom politického lídra a jeho okolia hľadajú analytici, ale aj voliči rôzne skryté významy.

Niekedy ich nie je problém objaviť. Predsedovi parlamentu Petrovi Pellegrinimu, ktorý sa snaží získať leteckú licenciu, vystrojili kolegovia na 40. narodeniny leteckú tortu. Ministrovi hospodárstva Vazilovi Hudákovi zasa spolupracovníci darovali v nedeľu 18. októbra na 51. narodeniny tortu so zemeguľou.

Z archívov TASR prinášame sériu fotografií, na ktorých politickí lídri krájajú torty pri rôznych príležitostiach. Prezident Rudolf Schuster s V4, Ivan Gašparovič v prezidentskej kampani. Iveta Radičová, tiež v kampani, s tortou s vlastnou podobizňou. Premiér Robert Fico zdobí tortu pre ženy na MDŽ a Mikuláš Dzurinda zasa porcuje športové kanoe... Béla Bugár stojí pri megatorte v tvare knihy.

Nechávame na čitateľovi, aby dešifroval, aký politický význam tieto torty mali.

Aktuálne: narodeniny ministrov


Minister hospodárstva Vazil Hudák oslávil v nedeľu 18. októbra svoje 51. narodeniny. Kolegovia z kancelárie ministra prekvapili trojposchodovou tortou
Foto: Ministerstvo hospodárstva


Predseda parlamentu Peter Pellegrini oslavoval 6. októbra svoje 40. narodeniny. Od kolegov dostal takúto tortu. "Dnešný deň bol pre mňa výnimočný. Stal sa zo mňa štyridsiatnik. Chcem sa naozaj úprimne poďakovať všetkým gratulantom," uviedol Pellegrini na sociálnej sieti.
Foto: Facebook Petra Pellegriniho


Štyria prezidenti V4


Prezidenti krajín V-4 pri delení torty 3. decembra 1999 v hoteli Hubert vo Vysokých Tatrách. Na snímke delenie torty na záver stretnutia prezidentov V-4. Zľava: Aleksander Kwasniewski (Poľsko), Václav Havel (Česká republika), Árpád Göncz (Maďarsko) a Rudolf Schuster (Slovensko).
Foto: TASR/Milan Kapusta


Ivan Gašparovič a slovenský znak


Na snímke v spoločnosti manželky Silvie ochutnáva 40-kilogramovú tortu po oznámení neoficiálnych výsledkov druhého kola prezidentských volieb 18. apríla 2004 v skorých ranných hodinách v sídle HZD v Bratislave.
Foto: TASR/Vladimír Benko


Robert Fico zdobí tortu na MDŽ


Na snímke predseda vlády a strany Smer-SD Robert Fico pri súťaži v zdobení torty, ktorá sa uskutočnila v rámci kultúrno-spoločenského programu pri príležitosti MDŽ v Divadle Jonáša Záborského v Prešove 1. marca 2008. Vpravo v pozadí europoslanec Vladimír Maňka , bývalý primátor mesta Zvolen.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Mikuláš Dzurinda krája kanoe so športovcami


Pod holým nebom v centre Bratislavy, v jednej z najstarších kaviarní mesta, sa 5. októbra 2000 slovenský premiér Mikuláš Dzurinda /vľavo/ stretol s olympionikmi, zlatými medailistami Pavlom /druhý sprava/ a Petrom /vpravo/ Hochschornerovcami, strieborným Michalom Martikánom /uprostred/ a ich trénermi na neformálnom posedení. Na snímke M. Dzurinda krája štýlovú tortu v podobe kanoe, ktorému nechýbali ani pádla.
Foto: TASR/Vladimír Benko


Iveta Radičová a jej torta s ňou samou


Na snímke prezidentská kandidátka Iveta Radičová ukazuje novinárom tortu so svojou podobizňou počas druhého kola prezidentských volieb 4. apríla 2009 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann


Most - Híd štartuje s knihou


Na snímke vľavo Béla Bugár, zvolený za predsedu strany, a vpravo Rudolf Chmel, zvolený za podpredsedu, ochutnávajú tortu počas ustanovujúceho snemu politickej strany Most - Híd 11. júla 2009 v Šamoríne.
Foto: TASR/Martin Baumann