Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Magazín

Google, Facebook, Twitter, Pinterest. Všetci chcú bilancovať rok 2015

Foto: TABLET.TV

Toto sme v roku 2015 hľadali najviac. Týmto si musia prejsť Instagramoví manželia. Takto vyzerajú najlepšie vianočné spoty.

Bratislava 22. decembra (TABLET.TV) - Začneme rebríčkom hesiel či spojení, ktoré sme v tomto roku najčastejšie vpisovali do Google vyhľadávača. Facebook, Youtube, Topky, Pokec a Bazoš – to je pätica najvyhľadávanejších výrazov. Ani Facebook za Googlom nezaostáva. Najväčšia sociálna sieť priniesla rebríček tém, o ktorých sa na nej globálne hovorilo najviac. Vyzerá to nasledovne - jednotkou boli prezidentské voľby v Amerike, dvojkou teroristické útoky v Paríži a trojkou občianska vojna v Sýrii a utečenecká kríza. Keď Facebook, tak aj Twitter. Ten si ale štatistiku spravil po svojom, na pomoc si prizval už tradične svoje hashtagy. Hashtagy Pray for Paris a Je suis Charlie sa stali podľa siete globálnym volaním po solidarite. A neobídeme ani Pinterest. Ten prišiel so správou, že ľudia vyhľadávajú na sieti rôzne slová a heslá, a to v závislosti od krajiny, z ktorej pochádzajú. Napríklad v Spojených štátoch bodoval Harry Potter, účes lob, Island či pánska móda.




Instagram a jeho bilanciu sme vám už priniesli. Na sieť sa teraz ale pozrieme z úplne iného pohľadu - z pohľadu tzv. instragramových manželov. Pretože za každým milým dievčaťom na tejto sieti je chlap a tehlová stena.

A na záver sme pre vás vybrali z tých najlepších vianočných reklám roku 2015. Osamelého muža na mesiaci či nezbednú mačku Mog už asi poznáte. Zaujímavý je ale napríklad aj spot obchodu s telovou kozmetikou.