Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Unikátny vlakový videoprojekt: Zastávka Bratislava Železná studienka

Bratislava Železná studienka Foto: Tablet.TV

TABLET.TV vám vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK) opäť prináša ďalšiu časť unikátneho videoprojektu, aký na takejto úrovni na Slovensku ešte nikto nerealizoval.

Bratislava 13. máj (Teraz.sk/TABLET.TV) - Po týždni vám opäť neukážeme jazdu z pohľadu rušňovodiča po trati, ale ďalšiu bratislavskú zastávku, tentoraz Bratislava Železná studienka.

To všetko jednak na stránke www.teraz.sk, alebo na stránke www.tablet.tv a takisto na špecializovanej stránke o železničnej doprave - www.vovlaku.sk.

Zastávka Bratislava Železná studienka


Železničná zastávka Bratislava Železná studienka je málo frekventovaná zastávka v štvrtom okrese v Bratislave.

Bola zriadená v roku 1904 s pôvodným názvom Červený most. Takto sa volala až do roku 1947 a následne do roku 1951 mala názov Bratislava-Červený most. Od roku 1951 je pomenovaná podľa oblasti, v ktorej sa nachádza - Železná studienka. Názov pochádza z mylného presvedčenia, že zdroj vody v oblasti bol bohatý na železo a minerály. Analýza z 19. storočia dokázala, že nejde o minerálnu vodu.




Zastávka sa nachádza pri Červenom moste cez údolie Vydrice. Pôvodný most bol oblúkový, tehlový a červený. Koncom druhej svetovej vojny bol zničený a nahradený železnou konštrukciou. Piliere podpery boli však obložené červeným kameňom a tak názov mostu zachovali.

Zastávka je časťou trate, po ktorej 20. augusta 1848 prišiel do Bratislavy prvý vlak ťahaný parnou lokomotívou z Viedne. Trať pomohla k rozvoju prvých železníc na Slovensku a umožnila spojenie Bratislavy s celým budúcim železničným systémom v Európe.
Bratislava Železná studienka
Foto: Tablet.TV

20. septembra 2010 oheň úplne zničil jednu z historických čakárni stanice. Oheň pravdepodobne založili bezdomovci, ktorí vo vnútri prespávali. Spolu so strážnym domčekom pochádzala z roku 1904 a obe boli Národné kultúrne pamiatky.

Zastávka leží na trati 110 Bratislava - Kúty - Břeclav, medzi stanicami Bratislava hl.st.- Bratislava Lamač. Má dve čakárne, vyvýšené nekryté nástupištia dlhé 149 m a 160 metrov, elektricky osvetlené. Zastávka je pridelená železničnej stanici Bratislava hl.st. Zastavuje tu niekoľko spojov ráno a popoludní, nenachádza sa tu predajňa cestovných lístkov.