Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Leteckej spoločnosti zlyhal systém,šťastlivci nakúpili letenky zadarmo

Foto: TASR/AP

Letecká spoločnosť uviedla, že chyba bola v jej počítačovom systéme, zakúpené letenky však uzná.

Washington 14. septembra (TASR) - Americká letecká spoločnosť United Airlines povedala, že uzná letenky, ktoré omylom predávala bezplatne. Jej rozhodnutie je dobrá správa pre ľudí, ktorým sa vo štvrtok podarilo kúpiť si letenky spoločnosti iba za bezpečnostný poplatok po výške päť či 10 dolárov.

Osobitne výhodné boli pre ľudí, ktorí chcú cestovať na budúci týždeň. Napríklad let z Houstonu do Washingtonu na budúci víkend by ich normálne stál 877 dolárov, informovala agentúra Associated Press.

Letecká spoločnosť uviedla, že chyba bola v jej počítačovom systéme, zakúpené letenky však uzná. Nechcela však prezradiť, koľko leteniek takto "rozdala" ani koľko ju táto chyba bude stáť. Chybnú výšku letenky - 0 dolárov - uvádzala jej webová stránka vo štvrtok niekoľko hodín. Spoločnosť napokon zastavila predaj zo svojej stránky, aby problém opravila.

Niektorí cestujúci si kúpili vo štvrtok letenky na piatok večer a ihneď si urobili aj check-in online a vytlačili svoje palubné lístky dúfajúc, že tak posilnia šancu, že budú môcť letenky využiť.

Letecké spoločnosti v minulosti už niekoľkokrát uvádzali na internete chybné ceny svojich leteniek, vo svoj neprospech a o tom, či ich uznajú alebo neuznajú rozhodovali následne prípad od prípadu.