Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Jay-Z s Beyoncé vydali vopred neohlásený album Everything Is Love

Americká speváčka Beyoncé a jej manžel Jay Z, archívna snímka. Foto: TASR

Beyoncé už v roku 2013 vydala album Beyonce bez toho, aby naň vopred upozornila.

Los Angeles 17. júna (TASR) - Americký raper a producent Jay-Z a speváčka Beyoncé, ktorí od roku 2008 tvoria manželský pár, sa držia rodinnej tradície, ktorá spočíva v tom, že vydávajú albumy bez toho, aby sa o nich vopred čo i len slovom zmienili.

Ich najnovší spoločný album Everything Is Love (Všetko je láska) sa neohlásene objavil v sobotu na streamovacej hudobnej službe Tidal, ktorú Jay-Z založil a čiastočne ju vlastní. Informáciu priniesla agentúra AP.

Beyoncé už v roku 2013 vydala album Beyonce bez toho, aby naň vopred upozornila.

Na novom albume, ktorý obsahuje deväť skladieb, Beyoncé rapuje vo väčšej miere, ako na predchádzajúcich albumoch. Album tiež obsahuje skladbu, ktorá má vo svojom názve nadávku a Jay-Z v nej vyjadruje svoje znechutenie nad tohtoročným odovzdávaním hudobných cien Grammy. Americký raper bol nominovaný až vo ôsmich kategóriách, avšak nepremenil ani jednu.

Na jednej z piesní dokonca počuť ich šesťročnú dcéru Blue Ivy Carterovú, ako kričí na svojich dvoch mladších súrodencov. Beyoncé minulý rok priviedla na svet dvojičky, Rumi Carterovú a Sira Cartera.

Beyoncé Giselle Knowlesová-Carterová sa preslávila najmä v 90. rokoch ako hlavná speváčka R&B dievčenskej skupiny Destiny's Child. Má na konte päť cien Grammy a šesť albumov, z toho posledné dva Beyonce (2013) a Lemonade (2016) sú kritikmi vysoko hodnotené.

Jay-Z, vlastným menom Shawn Corey Carter, patrí medzi najpredávanejších hudobných umelcov na svete vôbec. Za svoju hudobnú tvorbu získal 21 cien Grammy.