Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

HRDINSKÝ VÝKON: Prežila týždeň po páde z útesu na pobreží Kalifornie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K objaveniu stratenej osoby prispeli pár horolezcov - muž a žena - ešte minulý týždeň v piatok, keď na dne útesu v hĺbke asi 60 metrov spozorovali jej terénne vozidlo.

Los Angeles 16. júla (TASR) - Nezvestnú ženu z amerického štátu Oregon našli po zhruba týždni živú po tom, čo sa s autom zrútila z útesu na pobreží Kalifornie. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

K objaveniu stratenej osoby prispeli pár horolezcov - muž a žena - ešte minulý týždeň v piatok, keď na dne útesu v hĺbke asi 60 metrov spozorovali jej terénne vozidlo. Na mieste pozbierali predmety vrátane poznávacej značky auta, ktoré plánovali odovzdať ich miestnym úradom. O 30 minút neskôr našli aj Angelu Hernandezovú, ktorá utrpela zranenia, bola však v stabilizovanom stave.

Záchranári museli použiť horolezeckú výbavu, aby sa dostali k 23-ročnej zranenej žene, ktorú následne letecky previezli do najbližšej nemocnice, píše AP.

Hernandezová bola nezvestná od 6. júla. Úradom uviedla, že nad svojím terénnym vozidlom stratila kontrolu po tom, čo sa snažila vyhnúť zrážke so zvieraťom. Aby nezomrela od smädu, využila hadicu chladiča zo svojho auta na čerpanie vody z neďalekého potoka.