Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

V Dánsku horelo lietadlo, v ktorom mali byť ľudia z tímu speváčky Pink

Americká populárna speváčka PINK, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

K incidentu došlo krátko po pristátí lietadla pri meste Aarhus.

Štokholm 6. augusta (TASR) - Na západe Dánska začalo v noci na utorok horieť súkromné dvojmotorové lietadlo typu Cessna. Nik z desiatich ľudí na palube stroja neutrpel zranenia, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

K incidentu došlo krátko po pristátí lietadla pri meste Aarhus.

Podľa informácií miestnych médií mal byť na palube lietadla typu Cessna 560XL manažér americkej speváčky Pink a niekoľko členov jej tímu, ktorí ju sprevádzajú na prebiehajúcom svetovom turné. Hovorca miestnej polície tieto správy odmietol komentovať.

Lietadlo smerovalo do Dánska z nórskej metropoly Oslo, kde Pink v pondelok odohrala koncert. Kristin Svendsenová, organizátorka predaja lístkov na osloský koncert, pre nórske denníky Dagbladet a VG uviedla, že samotná speváčka na palube havarovaného stroja nebola.

Žeriav odnáša súkromné lietadlo po požiari, ktorý stroj zachvátil počas pristávania na letisku Aarhus v dánskom meste Tirstrup 6. augusta 2019. Lietadlo letelo z nórskej metropoly Oslo. Na palube bol manažér a členovia tímu americkej speváčky Pink, ktorá koncertovala v nórskom hlavnom meste v pondelok 5. augusta.
Foto: TASR/AP


Medzi troma členmi posádky lietadla, ktoré bolo podľa polície zaregistrované v Nemecku, boli dvaja piloti pochádzajúci z Nemecka a Rakúska a nemecká letuška. Pasažieri zase pochádzali z Británie, Austrálie a Spojených štátov.

Príčina nehody dosiaľ nie je známa, vyšetrujú ju príslušné úrady. Incident nijako neovplyvnil prevádzku aarhuského letiska.

Pink, rodným menom Alecia Beth Mooreová, má v meste Horsens ležiacom na západe Dánska južne od Aarhusu, odohrať v stredu koncert. Následne sa má presunúť do Nemecka, kde ju už v piatok čaká ďalšie vystúpenie v meste Gelsenkirchen.