Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

V Košiciach sa zídu najsilnejší muži planéty

Foto: TASR/František Iván

Viceprezident Slovenskej asociácie silných mužov Milan Gabrhel informoval, že košické preteky sú súčasťou seriálu svetovej súťaže, ktorá má 12 kôl v rôznych krajinách sveta.

Košice 28. augusta (TASR) – V Košiciach sa v sobotu 1. septembra zídu siláci z celého sveta. Súťažiť budú v netradičných disciplínach, akými sú dvíhanie betónových gúľ, mŕtvy ťah autom, autorfúrik, ťahanie kamiónov, nosenie betónových kufrov, či ťažkých drevených ohrád. Ako dnes novinárov informovala organizátorka Svetového pohára silákov Janka Kordiaková, po vlaňajšom úspechu sa medzinárodné orgány Asociácie silných mužov rozhodli zveriť toto podujatie opäť Košiciam.

„Som rád, že aj toto podujatie pomôže zviditeľniť naše mesto. Navyše, ak práve košickú prehliadku označujú viacerí za najťažšie silácke zápolenie, no aj najlepšie pripravené preteky,“ poznamenal Pavol Mutafov, ktorý na stretnutí s novinármi zastupoval primátora Richarda Rašiho, pod ktorého záštitu sa akcia uskutočňuje.

Tu bude player


Viceprezident Slovenskej asociácie silných mužov Milan Gabrhel informoval, že košické preteky sú súčasťou seriálu svetovej súťaže, ktorá má 12 kôl v rôznych krajinách sveta. „Cieľom je rozšíriť našu reprezentáciu silných mužov a zároveň priniesť divákom netradičný zážitok,“ povedal. Zôraznil, že do Košíc pricestuje aj víťaz minulého ročníka Ukrajinec Konstantin Ilin.

Tu bude player


Ako ďalej doplnil, predvedú sa siláci nielen zo Slovenska, ale aj z Litvy, USA, Ukrajiny, Srbska, Poľska, Českej republiky a možno aj z Maďarska, či Veľkej Británie. „Sme radi, že môžeme túto súťaž zorganizovať opäť v metropole východu. Po vlaňajšku smne zistili, že tu máme lepšiu podporu, ako napríklad v Bratislave,“ doplnil Gabrhel. Organizátori pripravili aj zaujímavé súťaže pre deti. Porota zvolí spomedzi divákov Kinder siláka. Diváci, ktorí sa na podujatí nemôžu zúčastniť priamo, nebudú o nič ukrátení. Celú akciu prinesie v zázname aj televízna stanica Eurosport.