Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

V Nemecku sa nakupovalo zadarmo, podmienka bola byť nahý

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Prevádzkovateľ supermarketu Priss totiž sľúbil prvým 100 zákazníkom, ktorí sa pred otvorením vyzlečú donaha, že si budú môcť odniesť bez zaplatenia tovar v hodnote 2000 dánskych korún.

Süderlügum 16. júna (TASR) - Stovky zákazníkov obliehali dnes nový supermarket v nemeckom mestečku Süderlügum v blízkosti hraníc s Dánskom. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa pred "nákupom" niektorí nemuseli vyzliecť.

Prevádzkovateľ supermarketu Priss totiž sľúbil prvým 100 zákazníkom, ktorí sa pred otvorením vyzlečú donaha, že si budú môcť odniesť bez zaplatenia tovar v hodnote 2000 dánskych korún (asi 269 eur).

Riaditeľ supermarketu Nils Dorff bol ohromený úspechom otváracej akcie. "Nikdy som si nemyslel, že príde sto ľudí, myslel som si, že možno príde desať," povedal tlačovej agentúre DPA.

Úplne prví zákazníci dokonca strávili noc v stane, aby nič nezmeškali. Celkovo prišlo na "nahé nakupovanie" podľa polície 250 ľudí, no len prvých 100 sa mohlo vyzliecť a takto sa prechádzať s nákupným košíkom medzi regálmi.

Väčšina zákazníkov boli Dáni, ktorí v pohraničí nakupujú lacnejšie alkohol a cukrovinky.