Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

V slovenských kinách má premiéru animovaný film Madagascar 3

Foto: TASR/AP Photo

V treťom pokračovaní série Madagaskar sa lev Alex, hrošica Gloria, zebra Marty a žirafiak Melman snažia vrátiť z Afriky do svojej ZOO C v Centrálnom parku v New Yorku.

Bratislava 15. júna (TASR) – Americká animovaná komédia Madagascar 3 vo formáte 3D mala včera premiéru v slovenských kinách. Režisérmi snímky sú Eric Darnell a Tom McGrath, Darnell spolu s Noahom Baumbachom sú autormi scenára, hudbu zložil Hans Zimmer.

V treťom pokračovaní série Madagaskar sa lev Alex, hrošica Gloria, zebra Marty a žirafiak Melman snažia vrátiť z Afriky do svojej ZOO C v Centrálnom parku v New Yorku. Po panenskom ostrove Madagaskar a  veľkých afrických pláňach si hľadajú cestu k domovu cez európske veľkomestá Rím, Monte Carlo a Londýn. Na ceste ich objaví francúzska kapitánka Chantel DuBois, ktorá je elitná agentka organizácie na odchyt zvierat.

Predstava, že svoj životopis obohatí o ulovenie žirafy, leva, zebry a hrošice ju vyburcuje k nadľudskému úsiliu a k rozhodnutiu dostať ich za každú cenu a prenasleduje ich až do New Yorku. V Afrike sa schovali celkom ľahko, uprostred civilizácie im poskytne jediné maskovanie kočovný cirkus, ktorý sa po európskom turné chystá aj do New Yorku.

Celosvetový úspech filmu Madagaskar z roku 2005 a jeho pokračovanie Madagaskar 2: Útek do Afriky z roku 2008 dostal tretie pokračovanie. Aj keď sa predchádzajúce diely svojim humorom asi najviac zo súčasných animovaných filmov priblížili groteske, tvorcovia tvrdia, že by bola chyba stavať film iba na vtipoch.

Foto: TASR/AP Photo
Režisér Tom McGrath hovorí: „Je potrebné, aby príbeh dostal emocionálnu kostru, ktorá ho ponesie. Keď iba spojíte dokopy množstvo vtipných scénok, chýba vám spojovací materiál a nemáte na čom stavať.“

Aj preto sa hrdinovia Madagascaru 3 objavia v celkom novom prostredí s novými hrdinami, aj preto sa budú preháňať po európskych veľkomestách, aj preto sa proti nim postaví doposiaľ najväčší nepriateľ, aj preto budú premiérovo v 3D.

„Rozprávka sa dabuje ťažko, je to ťažšia robota ako normálny dabing, ale dabuje sa zasa s veľkou láskou, lebo vždy sa teším, keď prídem na premiéru a prídu ešte so mnou moji synovia, a keď povedia že je to výborné. Podobne aj moji kamaráti a ich deti. Veľmi rád robím rozprávky, toto je už tretia časť, je to pekná robota,“ povedal pre TASR herec Peter Sklár, ktorý „požičal“ svoj hlas levovi Alexovi.

Madagascar 3 je príbeh skoro rozprávkový, ktorý určite poteší detského aj dospelého diváka. Prispel k tomu aj slovenský dabing, v ktorom účinkujú známi slovenskí herci Gabriela Dzuriková, Elena Podzámska a Peter Sklár. Do slovenských kín film prináša spoločnosť Bontonfilm.