Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Vianočný Bazár Chalaňov bude už tento víkend v Bratislave

Foto: Vianočný Bazár Chalaňov

Príďte si nakúpiť vianočné darčeky a pomôžete iným.

Bratislava 13. decembra (OTS) - Vianočný Bazár Chalaňov sa už po deviatykrát koná v bratislavskom V-Klube na námestí SNP. Ak ešte nemáte program na tretí decembrový víkend (15.-16.12.), spojte predvianočnú atmosféru, príjemné nakupovanie a šancu pomôcť iným. Charitatívne podujatie vyvrcholí v pondelok 17. decembra Vianočným Žúrom Chalaňov, ktorý sa opäť uskutoční v MMC.
Vianočný Bazár Chalaňov 2017
Foto: Vianočný Bazár Chalaňov / Picasa

Aj tento rok sa budú počas Vianočného Bazáru Chalaňov (15.-16. 12.) predávať zozbierané veci, ktoré prinesú a venujú dobrí ľudia do priestorov V-Klubu už v piatok 14. decembra. Neváhajte vytriediť preplnené skrine či pivnice, nazrite na všetky police a každá nepoškodená vec si u nás aj vďaka vášmu daru začne písať svoj nový príbeh. Nevadí, že už je dávno z módy alebo je technologicky z éry Sputnika. Keď je nepoškodená a funguje, tak si určite nájde nového majiteľa, ktorého poteší. Navyše, jej kúpou prispejete na podporu zaujímavých projektov. Ceny vecí nie sú fixne určené, takže nakúpiť môže naozaj každý.
Vianočný Bazár Chalaňov 2017
Foto: Vianočný Bazár Chalaňov / Picasa

Svoje veci, tak ako každoročne, prinesú aj Majo Miezga, Lukáš Latinák a Robo Jakab, zakladatelia a tváre projektu. „Samozrejme, že vždy niečo prinesiem, ale musel by som mať megapazuchy, aby sa mi to tam všetko vošlo. Už teraz čakajú tri krabice na Bazár a veci v nich sa veľmi tešia na nových majiteľov. Ešte musím prebehnúť šatník, lebo tam každoročne nájdem nejaké kusy s počtom nosení v priebehu roka - nula! Z bazáru mám doma tiež niekoľko vzácnych úlovkov, ako obraz od Jožka G. Danglára či bicykel Eska Turbobike,“ hovorí Lukáš Latinák. A o čo je medzi návštevníkmi najväčší záujem? „Každý rok o našu SERUS edíciu, čomu sa veľmi tešíme“, dopĺňa Robo Jakab.
Vianočný Žúr Chalaňov 2017
Foto: Vianočný Bazár Chalaňov / Picasa

A čím bude tento ročník špeciálny? Ako hovorí Majo Miezga: „Výnimočný je pre nás každý ročník, lebo sa dlho dopredu pripravuje a vždy nás niečím prekvapí – či už ľuďmi, ktorí nás počas víkendu navštívia, alebo netradičnými prinesenými vecami, či koncertnou náladou počas Vianočného Žúru Chalaňov. Veríme, že niečo navyše si naši návštevníci odnášajú aj vďaka predvianočnej atmosfére a posolstvu, ktoré Vianočný Bazár Chalaňov v sebe každoročne nesie.

Počas Vianočného Bazáru Chalaňov sa môžu návštevníci tešiť aj na vychýrené palacinky priamo od Maja Miezgu alebo nakladané hermelíny od Roba Jakaba.

Veci, ktoré si počas víkendu nenájdu svojich šťastných majiteľov však neskončia v koši. Naopak, poputujú ďalej ľuďom, ktorí ich potrebujú a môžu využiť – či už v rómskych osadách, sociálne znevýhodnených rodinách či u bezdomovcoch. V podstate je všetko rozdelené, okrem pár kúskov, ktoré sú doložené na ďalší ročník. Všetky veci sú však zrecyklované do života a pomáhajú ďalej.
Vianočný Žúr Chalaňov 2017
Foto: Vianočný Bazár Chalaňov / Picasa

Tento rok sa finančné prostriedky prerozdelia medzi OZ Imobilio, OZ CDKL5 Slovakia, OZ Equity a OZ Babie leto. Inými slovami, pomôžete napríklad rodinám s ťažko chorými detičkami, aby mohli absolvovať čo najviac rehabilitácií, telesne postihnutým mladým ľuďom prispejete na zapojenie do športových turnajov s paraolympijským športom Boccia, ale aj deťom zo sociálne znevýhodnených rodín a rómskych osád, aby sa spolu integrovali a vytvárali nové priateľstvá.
Vianočný Žúr Chalaňov 2017
Foto: Vianočný Bazár Chalaňov / Picasa

Bodkou za touto víkendovou charitatívnou akciou býva už každoročne očakávaný „Vianočný Žúr Chalaňov“, kde vystupujú známi speváci, hudobné skupiny, herci a osobnosti spoločenského a kultúrneho života bez nároku na honorár. Tento rok bude žúr v pondelok 17. decembra 2018 v MMC. Viac info na www.vianocnybazarchalanov.sk.