Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Vlastný rodinný dom láka čoraz viac

Ilustračné foto Foto: TASR

Stavba rodinného domu je v poslednom období veľmi vyhľadávanou. Stále viac sa rozhodujeme pre bývanie na okraji mesta.

Bratislava 16. januára (OTS) - Pred samotnou realizáciu si však musíte uvedomiť, že lacné to nebude. Najmä pozemky v blízkostí väčších miest sú zväčša drahé, ušetriť však môžete správnym výberom rodinného domu.
Sme zvyknutí na pomerne veľké rodinné domy, v ktorých má každý svoje vlastné miesto. Ak sa však rozhodnete pre menší dom a tento priestor využijete efektívne, ušetríte nemalé náklady na jeho stavbu. Naviac aj manželka sa Vám neskôr poďakuje, keďže nebude musieť zbytočne upratovať 5 miestností, ktoré aj tak naplno nevyužívate. Výber správneho projektu rodinného domu teda dobre zvážte. Množstvom návrhov rodinných domov chcú architekti osloviť každého, avšak tým sa komplikuje aj Váš výber. Myslite však predovšetkým na svoje vlastné potreby a hlavne na rozpočet. Inšpirovať sa môžete aj na www.mfpro.sk.

Ako majiteľ budúceho domu, nesmiete zanedbať ani ostatné povinnosti. Ak chcete bývať v pohodlí, musíte vyriešiť vodu. Studňa je teda základ, najmä ak nie je možnosť pripojenia sa na vodovod. Vo Vašom záujme je však nutné vyriešiť aj odpadovú vodu. Riešenie ponúka septik, ktorý v porovnaní so žumpou nemusíte neustále vyprázdňovať. Konečné rozhodnutie pre Vaše pohodlie je však len na Vás.

Rodinný dom však ponúka viac ako len priestor. Ide o prestíž realizovať plne svoje predstavy o dokonalom domove. Pokojne si tak môžete splniť svoj sen o veľkej vani v kúpeľni, prípade si pravidelne dopriať relax v masážnom boxe. V takejto sprche si po náročnom dni dokonalo oddýchne aj Vaše telo.

Rodinný dom však vyhľadávajú najmä rodiny s deťmi. Dostatok miesta a pokojné prostredie je ideálnou voľbou pre detstvo. Deti potrebujú našu pozornosť, aj puzzle môžu byť vhodnou príležitosťou.