Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Vnučka britskej kráľovnej, princezná Beatrice, sa zasnúbila

Princezná Beatrice (vpravo), archívna snímka. Foto: TASR

Svadba sa bude konať v roku 2020.

Londýn 26. septembra (TASR) - Vnučka britskej kráľovnej Alžbety II., princezná Beatrice, sa zasnúbila s developerom Edoardom Mapellim Mozzim a uzavrie s ním manželstvo, oznámilo vo štvrtok vo vyhlásení oficiálne londýnske sídlo panovníčky Buckinghamský palác.

Dvojica "sa zasnúbila tento mesiac už skôr počas víkendu v Taliansku", spresnil palác. Dodal, že svadba sa bude konať v roku 2020.

Beatrice (31) je staršou dcérou princa Andrewa, ktorý bol nedávno nútený obhajovať sa voči kompromitujúcim obvineniam, týkajúcim sa jeho priateľstva s americkým finančníkom a odsúdeným páchateľom sexuálnych zločinov Jeffreym Epsteinom, pripomenula tlačová agentúra AFP.

Zásnuby oznámili aj rodičia Beatrice, princ Andrew a jeho bývalá manželka Sarah Fergusonová. Podľa tlačovej agentúry AP obaja v oznámení uviedli, že sú udalosťou "nadšení".

"Želáme im všetko najlepšie v nádhernom budúcom rodinnom živote," napísali. Princ Andrew je tretie dieťa a druhý syn kráľovnej Alžbety a jej manžela princa Philipa.

Beatricina sestra Eugenie sa vlani vydala za bohatého obchodníka s vínom Jacka Brooksbanka. Ich veľkolepá svadba sa konala na Windsorskom zámku a jej súčasťou bol aj sprievod s kočom ťahaným koňmi.

Táto svadba sa niesla vo veľmi podobnom duchu ako sobáš princa Harryho s Meghan Markleovou skôr počas toho istého roka.

Beatrice a Eugenie sú v poradí deviatou a desiatou nástupníčkou na britský trón.