Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Speváčka Helena Vondráčková čelí exekúcii

Helena Vondráčková Foto: TASR/Martin Baumann

Pre Helenu Vondráčkovú to nie je jediná skúsenosť s exekútormi v uplynulých rokoch.

Praha 28. marca (TASR) - Stálica českej populárnej hudby, obľúbená speváčka Helena Vondráčková (65) čelí od konca februára pre údajné podlžnosti voči módnej návrhárke Dane Dobřichovskej (66) exekúcii na takmer celý nehnuteľný majetok, vrátane vily v Řitke pri Prahe, ale aj parciel v jej rodisku Slatiňanoch. Interpretkin dlh činí viac ako 400.000 Kč, informovala TV Barrandov.

Podľa speváčkinho vyjadrenia pre spomínanú televíziu ide o úplne neoprávnené a neodôvodnené opatrenia, proti ktorým podnikla príslušné kroky. Údajné dlhy sa vraj vyrovnať nechystá.

Životný partner a manažér Heleny Vondráčkovej Martin Michal pre Blesk uviedol, že konanie pani Dobřichovskej "považuje za nesolídne a vedome podvádzajúce. Je to v rozpore so zákonom. Urobili sme príslušné kroky," konštatoval s tým, že je to presne naopak a že návrhárka dlhuje speváčke.

"Je to nehorázne. Nikomu nič nedlhujeme a preto sa budeme brániť. Potrebujem sa sústrediť na prácu a takéto neoprávnené konanie ma rozrušuje," cituje dnes internetové vydanie Blesku samotnú speváčku.

Spomínaná návrhárka poukázala v krátkom vyjadrení pre zdroj na rozhodnutie súdu, ktoré nechcela komentovať s tým, že ide o spor, ktorý sa tiahne už desať rokov.

Súd v Žďári nad Sázavou rozhodol, že Helena Vondráčková by popri dlhu Dobřichovskej vo výške 456.000 Kč mala zaplatiť aj náklady za súdne konanie vo výške 398.000 Kč.

Na známu vilu je vydaný dokonca exekučný príkaz na predaj, čo znamená, že v prípade včasného nevyrovnania dlhu môže tento objekt putovať hoci do dražby.

Helena Vondráčková
Foto: TASR/Martin Baumann

Exekútori už Vondráčkovej hrozili


Martin Michal však všetkých fanúšikov speváčky ubezpečil, že žiadna jej nehnuteľnosť sa predávať nebude a že naopak bude mať po spore finančné problémy spomínaná návrhárka.

Pre Helenu Vondráčkovú to nie je jediná skúsenosť s exekútormi v uplynulých rokoch. Ako napísal denník Blesk, v júni 2008 prišli exekútori do Vondráčkovej vily, spísali tam zoznam majetku, avšak nič nezhabali.

Vtedy však išlo o speváčkinho manžela Martina Michala, respektíve o vymáhanie pohľadávky voči nemu zo strany Živnobanky. Keďže však vlastníčkou všetkého vo vile je Helena Vondráčková, exekútori odišli naprázdno.