Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Naoko vtipné vynálezy: Pozrite si, čo všetko ľudia vymyslia

Foto: TERAZ.sk/bigpicture.ru

Odkedy bol človek človekom a začal myslieť, tak začal rozmýšľať o tom, ako si zjednodušiť a uľahčiť život.

Bratislava 11. septembra (TERAZ.sk) - Človek je tvor vynaliezavý a pre vlastné pohodlie, či uľahčenie práce vymýšľal a vymýšľa zlepšováky a vynálezy od nepamäti. V dnešnej dobe globalizácie sú síce niektoré mašiny, pomôcky prežitkom a mnohým z nás vyčaria úsmev na tvári, no je treba zobrať na zreteľ, že v tej dobe mohli znamenať revolúciu, ktorá ovplyvnila aj dnešné najmodernejšie technológie. Zoberte si iba takého majstra Leonarda a jeho nadčasové vynálezy. Portál TERAZ.sk prináša zopár dobových fotografií s vynálezmi od výmyslu sveta.


Násada na dve cigarety

- Táto fotografia pochádza z roku 1932. Aktuálna aj pre fajčiarov v súčastnosti, ktorým sa máli respektíve je slabá jedna cigareta. Táto naoko vtipná technológia mala za cieľ zvýšiť efekt z fajčenia.


Foto: TERAZ.sk/bigpicture.ru

Klavír

Trošku bizarný vynález, ktorý navodzuje dojem, že ľudia sa už nevedia postaviť z postele, aby si zahrali na klavíri. Tento zlepšovák bol ale vymyslený pre invalidov a chorých ľudí, ktorí boli pripútaní k posteli. Táto fotografia pochádza z roku 1935 a pôvodom je z Veľkej Británie.


Revolver s kamerou


Zbraň, ktorú mohli vymyslieť jedine Američania. Kamera alebo fotoaparát, ktorá sa nachádza pod hlavňou revolveru, má za úlohu zdokumentovať celý zásah. Fotografia je z roku 1938. V dnešnej dobe by sme tento vynález vedeli prirovnať možno k vysoko-technologickým zbraniam, ktoré vojaci používajú v bojových misiách.
Foto: TERAZ.sk/bigpicture.ru




Foto: TERAZ.sk/bigpicture.ru

Papučozmeták

Predstavte si, že idete po kuchyni a na zemi omrvinky zo včerajšieho obeda. Nejednu gazdinku nahnevá každé smietko na zemi. Nechce sa vám zohnúť. Vynález vymysleli v Anglicku. Táto fotka nie je presne dotovaná, no ide o dobu nedávno minulú, keď v domácnosti vládli elektrónkové televízory a večere sme trávili v spoločnosti, nie pred Facebookom.


Baby mop

Ako naučiť deti čistote prišli v Číne. Tzv. baby mop je návlek pre malých lezúňov, ktorí sa šmýkajú po podlahe a pri tom, ako sa učia novým veciam, ušetria aj svojím mamičkám veľa práce.

Foto: TERAZ.sk/bigpicture.ru