Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Vystúpte z komfortnej zóny až na vrchol Tatier

Vystúpte z komfortnej zóny až na vrchol Tatier Foto: Doby Tatry

Na Slovensku vznikla povzbudivá iniciatíva, ktorá má za cieľ motivovať verejnosť k dosahovaniu nielen turistických cieľov, ale aj tých osobných.

Bratislava 5. júna (OTS) - Projekt Doby Tatry pritom nezabúda ani na životné prostredie a svojimi aktivitami priamo apeluje na pomoc vysokohorskej prírode.

Turistická výzva spočíva v zdolaní 6 štítov v priebehu 3 mesiacov a prekonaní samých seba. Od začiatku júla do konca septembra tak budú Kriváň, Predné Solisko, Kôprovský štít, Rysy, Východná Vysoká a Jahňací štít jednými z najfotografovanejších miest v Tatrách. Zvečniť sa na vrchole je totiž hlavnou podmienkou súťaže, ktorej sa môže zúčastniť každý milovník prírody. Čím viac zdokumentovaných a schválených výstupov, tým väčšia šanca vyhrať hneď niekoľko hodnotných cien.

Ide o viac, než len o úžasné selfie
Či už si toto leto doprajete morský vzduch alebo nie, zámerom organizátorov je pripomenúť pozitívne účinky aj toho horského - slovenského. Iniciatíva Doby Tatry povzbudzuje ľudí k návratu ku koreňom, fyzickej aktivite, ekologickému mysleniu a duševnej regenerácii. Každý zúčastnený pritom môže pomôcť nielen svojmu telu a mysli, ale aj lesom Tatranského národného parku.

Vďaka spolupráci s organizáciou Štátne lesy TANAPu bude každou uskutočnenou registráciou zafinancovaná výsadba jedného stromu vo Vysokých Tatrách. Zároveň budú účastníci automaticky zaradení do žrebovania o hlavnú výhru a obdarovaní štartovacou výbavou na výstup v podobe trička, 20 % zľavy do športového obchodu a chutnej desiaty. K balíčku bude pribalená aj kompostovateľná taška na odpadky ako prosba o pomoc pri ich zbieraní.

Vystúpte z komfortnej zóny až na vrchol Tatier
Foto: Doby Tatry/Petr Lukeš

Prijať turistickú výzvu a zapojiť sa do súťaže stačí registráciou na stránke dobytatry.sk najneskôr do 30.6.2019. Milovníci prírody môžu inšpirovať k budovaniu kondície, mentálnej zdatnosti a konaniu dobrých skutkov aj iných, označením fotografií na sociálnych sieťach s hashtagom @dobytatry.