Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Zvieratá v bratislavskej zoo majú vlastný kalendár

Na archívnej snímke mikulášske kŕmenie zvierat v bratislavskej Zoo Foto: TASR/Michal Svítok

Autormi fotografií sú návštevníci zoologickej záhrady.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Zvieratá v zoologickej záhrade v Bratislave majú od dnešného dňa vlastný kalendár. Obyvateľov zoo zachytili pre všetkých dvanásť mesiacov ich návštevníci, ktorí sa so svojimi fotografiami prihlásili do súťaže. V nej boli vybrané tie najlepšie, ktoré sú súčasťou kalendára na budúci rok. Kalendár dnes slávnostne za prítomnosti návštevníkov pokrstili.

Toto podujatie bolo súčasťou dnešnej mikulášskej akcie v zoologickej záhrade. Najmladší návštevníci mohli počas nej vidieť čerta, ale tiež dostať darčeky od Mikuláša. Okolo obeda sa začalo komentované kŕmenie. "Takým spôsobom vlastne obdarovávame nielen deti, ale aj naše zvieratká, pričom lektorka návštevníkom porozpráva informácie o zvieratkách," priblížila Katarína Matejovičová z bratislavskej zoo.

Mikulášska akcia je pravidelným podujatím v bratislavskej zoo. "Deti sa vždy tešia na Mikuláša. Niektoré majú pred ním veľký rešpekt, alebo očakávania, ale samozrejme, vždy sa tešia z darčekov," doplnila Matejovičová.