Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Agentúra Toccata art dáva priestor mladým umelcom

Mikuláš Schneider Trnavský Foto: TASR

Podujatie mladých umelcov sa v kúpeľnom meste realizuje už po šiesty krát. V programe nebude chýbať ani Piesňový večer venovaný pocte Mikulášovi Schneiderovi-Trnavskému.

Piešťany 10. augusta (TASR) - Najbližší týždeň bude patriť v Piešťanoch mladým umelcom, ktorí sa predstavia na 4. ročníku festivalu Toccata art. Podujatie mladých umelcov sa v kúpeľnom meste realizuje už po šiesty krát. Otvárací koncert v Hudobnom pavilóne Harmony na Kúpeľnom ostrove odznie už túto nedeľu (12. 8.). Predstavia sa na ňom Komorný orchester Sinfonietta Bratislava a sólisti Martin Záhora (flauta), Martin Ruman (viola) a Pavel Bogacz (husle).

"Chceme vytvoriť priestor pre mimoriadne nadaných mladých študentov. Piešťany predstavujú ideálne zázemie. Historická a kultúrna atraktívnosť tohto mesta poskytuje vysoko kultivované a súčasne príjemné, komorne ladené prostredie pre obnovu tradície minulých desaťročí, keď sa tu konali koncerty vážnej hudby, či už promenádne, alebo abonentné," uviedla Dagmar Prokešová z umeleckej agentúry Toccata art.

Programový koncept festivalu je pestrý. V pondelok (13. 8.) sa návštevníkom predstavia Filip Jaro (kontrabas), Xénia Ljubimová (klavír). "V programe nebude chýbať ani Piesňový večer venovaný pocte Mikulášovi Schneiderovi-Trnavskému," zdôraznila Prokešová s tým, že počas záverečného koncertu v Kongresovej sále Spoločenského centra v spolupráci s mestom Piešťany odovzdajú aj dve ceny - cenu za interpretáciu a cenu za pôvodnú skladbu.