Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia

Na banskobystrickej ZŠ Spojová odštartoval týždeň rodiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Bez dobrých vzťahov v pomyselnom trojuholníku dieťa - rodina - škola to nejde, a preto sme pripravili týždeň rodinných aktivít, informovala škola.

Banská Bystrica 13. mája (TASR) - Na Základnej škole (ZŠ) Spojová v Banskej Bystrici sa v pondelok začal Týždeň spojováckej rodiny, počas ktorého sa žiaci, rodičia i starí rodičia môžu spoločne zapojiť do rôznych aktivít. Škola si chce takto pripomenúť Medzinárodný deň rodiny, ktorý sa každoročne slávi 15. mája.

"Pätnásty májový deň patrí oslave rodiny. Jej hodnoty a silu si uvedomujeme aj na našej ZŠ. Bez dobrých vzťahov v pomyselnom trojuholníku dieťa - rodina - škola to nejde, a preto sme pripravili týždeň rodinných aktivít," informovala škola.

Pondelok odštartovala športom a na podujatie pozvala známych futbalistov Mareka Hamšíka a Vratislava Greška, ako aj olympijských víťazov, biatlonistku Nasťu Kuzminovú a chodca Mateja Tótha, s ktorými si deti zašportujú. V programe je tiež volejbalový turnaj, džudo a atletika.

Ďalší deň sa žiaci budú venovať umeleckým i remeselným aktivitám a na stredu (15. 5.) škola pripravila slávnostnú akadémiu, na ktorej vystúpia žiaci spolu s rodičmi, starými rodičmi a pedagógmi. Nebudú chýbať folkloristi z ich súboru Dupkáčik a malí, talentovaní gitaristi, speváci a tanečníčky. Vyzbieraným dobrovoľným vstupným ZŠ plánuje podporiť vybranú rodinu. Piatkovú (17. 5.) pohodu si deti užijú s rodičmi v škole na otvorených triednických hodinách pri spoločenských hrách alebo spoločnom čítaní s vychovávateľkami.

"Súčasťou rodiny je aj jej ochrana a zdravie. Práve krv je tou najvzácnejšou tekutinou, s ktorou sa vieme podeliť, darovať ju. Vyzvali sme rodičov, blízkych rodinných príslušníkov na darovanie krvi v Národnej transfúznej službe v Banskej Bystrici," zdôraznila pre TASR škola na Spojovej ulici.