Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Českom prešla ďalšia vlna búrok, zmietla aj festival Rock for People

Búrka ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Podľa stránky spravodajskej televízie ČT24 boli po prívalových dažďoch na mnohých miestach zaplavené vozovky, inde vodičov trápilo krupobitie.

Praha 6. júla (TASR) - Silné búrky, ktoré vo štvrtok popoludní a večer opäť zasiahli väčšinu Čiech, na mnohých miestach skomplikovali dopravu a prerušili hlavný program hudobného festivalu v Hradci Královom.

Podľa stránky spravodajskej televízie ČT24 boli po prívalových dažďoch na mnohých miestach zaplavené vozovky, inde vodičov trápilo krupobitie. Najhoršie následky však mal prudký nárazový vietor, ktorý pováľal stromy a lámal konáre, takže na desiatkach miest zostali neprejazdné cesty.

Problémom sa tradične nevyhla ani železničná doprava. Kvôli zataraseným koľajam, na ktorých ležali kmene stromov, okolo 21.00 h prerušili prevádzku na štyroch miestach v južných, stredných a východných Čechách. Trate by mali byť ráno opäť prejazdné.

Búrka sa prehnala aj Prahou, ale až na zaplavený Lochkovský tunel v smere na diaľnicu D1 nespôsobila väčšie problémy.

Silná búrka prinútila organizátorov dočasne prerušiť hudobný festival Rock for People v Hradci Královom, informoval portál iDNES.cz. Tisíce ľudí utiekli pred dažďom a víchrom, ktorý roztrhal stánky s občerstvením i väčšie stany na sedenie. V jednej chvíli sa areál ponoril do tmy, lebo vypadol prúd. Záchranári ošetrovali aj niekoľko zlomenín.

Program sa následne pomaly rozbiehal, ale len v hangároch, pričom osvetlenie zatiaľ zabezpečujú iba generátory. Dve hlavné pódiá Staropramen a T-Mobile sú pod vodou a nefungujú. Nevystúpi ani hlavná hviezda, kapela Faith No More. "Počas noci to chceme dať do poriadku," povedal iDNES.cz hovorca festivalu Jiří Hlinka.