Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Divadlo Andreja Bagara modernizuje budovu i javiskovú techniku

DAB. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V priebehu zimných mesiacov sa začalo s modernizáciou osvetlenia interiérov DAB.

Nitra 16. marca (TASR) - Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre postupne zlepšuje vybavenie svojej budovy i javiskovú techniku. V priebehu zimných mesiacov sa začalo s modernizáciou osvetlenia interiérov DAB.

Podľa slov riaditeľa divadla Jaroslava Dóczyho sa vo foyeri i v ďalších priestoroch postupne zavádza energeticky úsporný smart systém. „Inštalujeme LED technológie, ktoré dokážu meniť farebnosť a tým napríklad doplniť aj charakter predstavenia alebo iného podujatia. V našich priestoroch je aj veľa estetických a umelecky hodnotných prvkov, ktoré budú práve vďaka novému nasvieteniu pôsobiť ešte atraktívnejšie ako doteraz,“ vysvetlil Dóczy.

Ako pripomenul, súčasťou inovácií je aj modernizácia zvuku vo veľkej sále, vďaka ktorej sa zvýšila zrozumiteľnosť prednášaných textov i spevu. K zmenám došlo aj v Štúdiu DAB, ktoré je znovu variabilné, dispozične zmenené a pre divákov pohodlnejšie. „Aby mohla modernizácia tohto priestoru plynule pokračovať, uvádzame v tejto sezóne všetky premiéry na hlavnej sále. Predpokladám, že modernizácia štúdia by sa mohla v lete dokončiť a v septembri už budú všetky systémy fungovať,“ doplnil Dóczy.