Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Dnes sa začína hlasovanie v ankete Slávik 2012

Jeffo Minařík. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Fanúšikovia môžu opäť vyjadriť priazeň svojim obľúbeným interpretom. Galavečer spojený s vyhlasovaním výsledkov sa uskutoční 3. februára 2013 a niesť sa bude v duchu aktuálnej témy konca sveta.

Bratislava 10. decembra (TASR) – Dnes sa začína hlasovanie o najobľúbenejších interpretov slovenskej populárnej hudby Slávik 2012. Jubilejný pätnásty ročník organizujú Produkčný dom Forza, agentúra Oklamčák Production a TV JOJ. Fanúšikovia môžu posielať hlasy svojim obľúbeným interpretom do 13. januára budúceho roka. Galavečer spojený s vyhlásením výsledkov sa uskutoční v nedeľu 3. februára 2013 v priestoroch bratislavskej Incheby, v priamom prenose ho odvysiela TV JOJ. Režisérom galaprogramu bude opäť Jeffo Minařík.

Tak ako po minulé roky budú ocenení zlatí, strieborní a bronzoví Slávici v kategóriách Speváčka, Spevák a Hudobná skupina. Počas galavečera sa vyhlasujú víťazi titulov Rádioslávik pre najvysielanejšieho domáceho interpreta Rádia Expres, Objav roka, Skokan roka a Absolútny Slávik. O Hite roka rozhodnú čitatelia denníka Nový čas, ďalšími budú ocenenia najatraktívnejší Hudobný web a Videoklip roka.

Systém hlasovania sa oproti predchádzajúcemu roku nezmenil. Hlasujúci bude mať možnosť zahlasovať pre každú kategóriu zvlášť samostatnou SMS na číslo 6664, v ktorej uvedie okrem kľúčového slova troch svojich favoritov v poradí zlatý, strieborný, bronzový, a tým im pridelí body 3 – 2 – 1. Hlasovať sa dá aj ďalším spôsobom. Na stránkach azet.sk, expres.sk a forza.sk je k dispozícii online formulár, po vyplnení ktorého dostane hlasujúci unikátny kód, ktorý pošle v SMS na číslo 6664.

Víťazmi minulého ročníka boli Tina, Richard Müller, skupina DESmod, skokanom roka bol Lukáš Adamec, objavom roka raper Majk Spirit, cenu Rádioslávik Rádia Expres si odniesla skupina IMT Smile, cenu videoklip roka získal Majk Spirit so skladbou Hip-Hop, hitom roka sa stala skladba Nebo, peklo, raj dvojice Tomi Popovič a Dara Rolins.  
Tlačová konferencia pri príležitosti vyhlásenia ankety o najpopulárnejšieho speváka, speváčku a skupinu " Slávik 2012 ", 10. decembra 2012 v Bratislave. Na snímke režisér galavečera Jeffo Minařík (uprostred), Pavol Danišovič (vpravo) z Produkčného domu Forza a Jozef Oklamčák z agentúry Oklamčák Produkction (vľavo).
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Elánistov v počte Slávikov stále nikto neprekonal
Celý program galavečera sa bude odvíjať od aktuálnej témy konca sveta. "Keď sa chcete zachrániť, tak poďte s nami do rakety, ale musíte prejsť cez dvoch chlapíkov, ktorí sa rozhodnú, či dostanete vstupenku, či nie, takže oni dvaja budú rozhodovať, kto do rakety pôjde a kto nie. Na tom je celá téma večera postavená, že po prenose to odletí, a nie každý bude tým vyvoleným,“ povedal pre TASR na dnešnom stretnutí s médiami režisér galavečera Jeffo Minařík.

Mená účinkujúcich v programe sa v týchto dňoch upresňujú, podľa slov režiséra oslovili IMT Smile, zo zahraničia DJ Antoine, skupinu Monkey Business, Peter Bič Project, Majk Spirit, Celeste Buckingham, špeciálny záver galavečera by mal patriť Mekymu Žbirkovi.

"Túto anketu vnímam ako akúkoľvek anketu v tejto krajine so všetkým, čo s tým súvisí. Určite má svoj význam, keď si uvedomíme, že populárna hudba má aj v popise, že by mala byť populárna. Je to trocha aj hra, ale istým spôsobom odzrkadľuje mieru popularity väčšiny interpretov,“ dodal pre TASR za organizátorov Pavol Danišovič z Produkčného domu Forza.

V doterajšej histórii slovenskej ankety je najúspešnejšou skupina Elán, ktorá získala osem zlatých Slávikov po sebe v rokoch 1998 až 2005, Zuzana Smatanová a skupina DESmod majú na svojom konte šesť sošiek, Jana Kirschner a Peter Cmorik po štyroch zlatých Slávikoch, Miro Žbirka a Richard Müller po troch, Misha, Pavol Habera aj Jožo Ráž po dvoch, Barbara Haščáková a Tina po jednej soške.