Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Do konca týždňa odborári chystajú ešte tri protesty učiteľov

Ilustračné foto Foto: TASR

Počas utorkového protestu v Prešove Ondek podčiarkol, že štrajk je prerušený a nie ukončený a nevylúčil, že po 8. januári môže štrajkový výbor rozhodnúť o jeho pokračovaní.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Do konca týždňa zamestnanci škôl vyjdú do ulíc ešte v troch krajských mestách. V Trnave a Nitre školskí odborári organizujú protest vo štvrtok (13.12.).

Séria protestov sa ukončí v piatok (14.12.) v hlavnom meste. Zhromaždenie na podporu svojich učiteľov dnes chystajú košickí študenti. Štrajkovú štafetu preberá banskobystrické Gymnázium Mikuláša Kováča.

Viaceré školy z Bratislavy a regiónov, ktoré sa zapojili do štafetového štrajku, zvažujú bojkot polročnej klasifikácie. Jednotlivé školy sa do tejto formy protestu zapoja, ak postup odhlasuje viac ako polovica učiteľov. Či do toho napokon pôjdu, by malo byť známe vo štvrtok (13.12.).

Líder školských odborárov Pavel Ondek pre TASR povedal, že je to ich rozhodnutie. Štrajkový výbor bude o tejto možnosti podľa neho diskutovať budúci týždeň. "Určite tomu musí predchádzať rokovanie, či áno, alebo nie," odpovedal na otázku, či túto možnosť schváli odborový zväz. Hovorca ministra školstva Michal Kaliňák upozornil, že ak by školy neuzavreli na polrok klasifikáciu, porušili by školský zákon.

Počas utorkového protestu v Prešove Ondek podčiarkol, že štrajk je prerušený a nie ukončený a nevylúčil, že po 8. januári môže štrajkový výbor rozhodnúť o jeho pokračovaní. Zamestnanci škôl vyšli v utorok do ulíc aj v Žiline a Banskej Bystrici.