Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

FIFA pohrozila Grécku vylúčením z medzinárodných súťaží

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Herbert Hübel, zástupca FIFA, sa v stredu stretol s členmi gréckej vlády a predstaviteľmi najvyššej futbalovej súťaže v krajine.

Solún 14. marca (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) pohrozila Grécku vylúčením z medzinárodných súťaží pre narastajúce násilie na tamojších štadiónoch.

Herbert Hübel, zástupca FIFA, sa v stredu stretol s členmi gréckej vlády a predstaviteľmi najvyššej futbalovej súťaže v krajine. Dôvodom diskusie bol nedeľňajší incident v šlágri 25. kola gréckej futbalovej ligy medzi PAOK Solún a AEK Atény (0:0). Informovala o tom agentúra AP.

Grécka futbalová federácia (EPO) oznámila, že do 23. marca vypracuje vyhlásenie proti násiliu a vláda prehodnotí pokračovanie ligovej súťaže.

Napriek tomu, že v Grécku prerušili na neurčito najvyššiu futbalovú súťaž a krajina čelí sankciám od FIFA, násilnosti pokračovali aj v stredu. Počas zápasu stredoškolskej ligy v Solúne prišlo k bitke divákov, ktorí sa vyzbrojili železnými a drevenými tyčami. Dvaja ľudia skončili v nemocnici a polícia zadržala štrnásť osôb.