Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Ruská futbalová ´zborná´hľadá nového kormidelníka

Tréner Zenitu Petrohrad Talian Luciano Spalletti sleduje svojich zverencov v odvetnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti domácej Benfice Lisabon 6. marca 2012. Foto: TASR/AP

O post trénera ruskej futbalovej reprezentácie má záujem nielen Fabio Capello, ale aj jeho krajan Luciano Spalletti.

Moskva 5. júla (TASR) - O post trénera ruskej futbalovej reprezentácie má záujem nielen Fabio Capello, ale aj jeho krajan Luciano Spalletti. Vo štvrtok to uviedol samotný kouč slovenského reprezentanta Tomáša Hubočana v klube Zenit Petrohrad, ktorý Spalletti doviedol k dvom ruským titulom v rade.

Ruská "zborná" hľadá svojho kormidelníka, pretože Holanďan Dick Advocaat už pred EURO 2012 prijal ponuku z PSV Eindhovenu.

Na snímke tréner Ruska Dick Advocaat dáva pokyny svojim zverencom počas zápasu B-skupiny futbalovej kvalifikácie o postup na EURO 2012 medzi výbermi Slovenska a Ruska 7. októbra 2011 v Žiline
Foto: TASR/AP


"Pre mňa by bolo skutočne potešením trénovať Rusko. Vnímam to ako veľkú poctu, aj keď by to bolo skutočne náročná výzva," uviedol Spalletti pre oficiálny portál šampióna z Petrohradu.

Ruský minister športu Vitalij Mutko v stredu oznámil, že nový tréner národného tímu, ktorý na EURO 2012 prekvapujúco napostúpil do štvrťfinále, bude známy do 20. júla. V prospech Cappela, ktorý nečakane pred európskym šampionátom rezignoval na post kouča anglickej reprezentácie, hovoria o niečo väčšie skúsenosti. "Ak by sme to brali z pohľadu skúseností, osobnosti a výsledkov, tak Capello je jedným z najlepších trénerov na svete. O tom rozhodne netreba pochybovať," reagoval na adresu svojho kolegu Spalletti.

Napriek pozitívnemu ohlasu v ruskej futbalovej verejnosti na Spallettiho záujem o reprezentáciu, významné slovo budú mať určite aj mecenáši v Zenite Petrohrad. Taliansky odborník má totiž platný kontrakt, pričom šéf sponzora a ruského energetického gigantu Gazprom Alexej Miller odmieta nielen Spallettiho odchod, ale aj zdvojenie funkcií.

"Budem uvažovať o problémoch s trénovaním národného tímu, až keď im budem priamo čeliť. Ale ak môj šéf Miller sa tak rozhodol, tak môžem robiť len to, čo mi povie," dodal Spalletti, ktorý viedol v minulosti viaceré talianske kluby - Empoli, Sampdoriu Janov, Veneziu, Udinese, Anconu a AS Rím.